Trouwdaginbrabant
Image default
Relatie

Wat doet een weddingplanner?

Het is bijna zomer dus voor veel mensen de beste periode om een aanzoek te doen of om te gaan trouwen. Veel van deze mensen huren een wedding planner om de stress van een bruiloft te verminderen. Je wilt graag weddingplanner worden maar je weet niet hoe goed waar je moet beginnen en wat er allemaal bij komt kijken. In deze blog zal er geïnformeerd worden over wat er nodig is om een weddingplanner te worden en hoe je een bedrijf kunt starten in de trouwbranche met een opleiding tot weddingplanner. 

 

De functie

De belangrijkste dingen die je klanten van je zullen verwachten zijn aanbevelingen van goede leveranciers. Het is niet alleen ervoor zorgen dat de dag vlekkeloos verloopt, het is ook belangrijk om de bruidsparen in contact te brengen met de juiste leveranciers die hun visie tot leven kunnen laten brengen. 

In feite is het managen van mensen een groot deel van de rol van een weddingplanner en dat strekt zich uit van leveranciers tot het huwelijk zelf. 

Het klinkt misschien vervelend maar bruiloften kunnen voor familiedrama’s zorgen en het is de taak van de weddingplanner om deze te managen en op te lossen om ervoor te zorgen dat alles op schema blijft. Het kan wellicht ook zijn dat je vergaderingen moet bijwonen en beslissingen moet nemen in de naam van de klant. 

 

Als weddingplanner kan je meerdere functies aanbieden. Je kan bijvoorbeeld iemand zijn die ontwerpt en styling diensten aanbiedt. Je bent dan verantwoordelijk voor alle creatieve activiteiten zoals de kleur- en thema aanbevelingen, de decor selecties en de set-up tijdens het huwelijk. 

Het is dan ook belangrijk om een goede planner te zijn en dat je snel met oplossingen kan komen. Daarbij is het dan ook handig om veel connecties te hebben om zo de juiste mensen te huren voor het huwelijk. 

 

Eigenschappen van een weddingplanner

Er is al eerder verteld over een paar belangrijke eigenschappen die een weddingplanner moet hebben. Wees een goede planner, maar blijf flexibel. Niet alles kan gaan zoals je gepland hebt of zoals je wilt dat het gaat. Blijf dus vooral flexibel met je planning voor als er plotselinge gebeurtenissen aanwezig zijn. 

Daarnaast is het handig om een deskundige training te hebben gehad en om de vaardigheden te oefenen. Zo wordt je beter in een planner zijn. Naast een goede planner zijn, zijn er een aantal andere persoonlijkheidskenmerken die erg belangrijk zijn als weddingplanner. 

Het is dan ook belangrijk om zeer georganiseerd te zijn. Je moet goed en snel dingen kunnen regelen zoals de locatie en het huren van leveranciers. 

Wees kalm, ongeacht de situatie. Het regelen van een bruiloft kan veel stress opleveren en er kan van alles misgaan, het is daarom belangrijk om voor jezelf en voor je klanten om altijd rustig te blijven. 

Wees gevoelig en intuïtief voor de behoeften van mensen. Het is een belangrijke dag voor het bruidspaar, maar ook voor de familieleden en vrienden. Sta daarom open voor iedereen en behandel de behoeften met respect. 

Wees een sterke communicator. Je moet ontzettend veel regelen en je bent met veel verschillende mensen in contact. Het is daarom belangrijk dat je een sterke communicator bent en het niet erg vinden om je mening te geven. 

Wees een teamspeler, zo niet wees dan een sterke teamleider. Je werkt met veel mensen en met name het bruidspaar. Je vervult hun wensen en eisen. Door een teamspeler te zijn, krijg je een betere band met het bruidspaar en zo kan je hun het beste helpen. 

 

https://weddingplannerschool.nl/