Trouwdaginbrabant
Image default
Woning en Tuin

Van verzekeringen naar groen daken

Tegenwoordig zien we dat groene dakbedekking steeds populairder wordt. Waar een groen dak vroeger alleen bij kleine, specialistische bedrijven te krijgen was, zien we nu dat ze ook  steeds meer worden aangeboden door grote bedrijven. Een voorbeeld van zo een bedrijf is Interpolis! Waar de meeste mensen Interpolis vooral kennen als verzekeraar, zijn ze sinds een tijdje ook leverancier van groen daken. Een sedumdak verlaagt namelijk de kans op schade aan een woning. Logisch dus dat een verzekeraar daar op in wil zetten! Een groen dak is namelijk een extra brandwerende laag op uw huis en zorgt voor minder kans op water overlast. Daarmee kan een verzekeraar dus geld besparen. 

Ook een sedumdak bij Hornbach

Naast Interpolis doet ook Hornbach, van oudsher een bouwmarkt, mee met de sedumdak trend. Hornbach biedt haar klanten een kant-en-klaar groendaksysteem aan, namelijk het KNAUF Urbanscape systeem. Deze is erg gemakkelijk aan te leggen en daardoor voor veel mensen een aantrekkelijke optie. Het hele pakket is gewoon zo af te halen bij de bouwmarkt! Een sedumdak wordt zo voor nog meer mensen bereikbaar. Ook heeft de Hornbach verschillende artikelen met uitleg over groendaken op hun website staan, zodat klanten meer informatie bij ze kunnen vinden.

Voordelen grote bedrijven

Interpolis en Hornbach zijn beiden grote spelers op de groendaken markt. Het lijkt misschien op meer concurrentie, maar toch vinden we dat bij NatureGreen niet erg. Doordat deze grote bedrijven inzetten op sedumdaken, zien we niet alleen Nederland groener worden maar worden de daken ook nog eens een stuk bekender! Dat is natuurlijk mooi, want zo komen niet alleen klanten van Hornbach en Interpolis, maar ook een veel grotere groep mensen met sedumdaken in aanraking. Bij NatureGreen hebben we de missie om de saaie, grijze daken van Nederland om te toveren tot duurzame, groene daken. Door een groot publiek te bereiken helpen Interpolis en Hornbach ons daarbij, en dat is goed nieuws voor het milieu!

Voordelen groendakspecialist

Toch zitten er ook nadelen aan de verkoop van sedumdaken door deze grote bedrijven. Deze bedrijven hebben vaak namelijk niet de kennis in huis die een groendakspecialist wel heeft. Bij NatureGreen werken we vanuit een passie voor sedumdaken en kunnen wij u alles vertellen over hoe het dak in elkaar steekt, hoe u het moet onderhouden en hoe de aanleg werkt. Een werknemer van een Interpolis of Hornbach moet ook veel kennis hebben over de andere producten en zal dus minder specialistische kennis over het sedumdak hebben. Heeft u dus een probleem of vraag, dan kan het dat zij u niet goed kunnen helpen. Daarom raden wij u aan om, zeker als u weinig ervaring heeft met groendaken, te kiezen voor een groendakspecialist als NatureGreen. Dan weet u zeker dat alle informatie klopt!