Trouwdaginbrabant
Image default
Woning en Tuin

Nestelringen

Nestelringen kunnen in combinatie met verschillende materialen erg handig zijn om te gebruiken. Een nestelring is namelijk in staat een bepaald gat, via waar bijvoorbeeld een lap stof of een zeil ergens aan vastgemaakt moet worden, een stuk steviger te maken. De ringen zijn van stevig materiaal waardoor je er eenvoudig een hard draad doorheen kunt steken en er een knoop in kunt maken. In verschillende situaties kan dit erg goed uitkomen.

Waarom nestelringen?

Nestelringen zijn erg handig om te gebruiken omdat je er gaten steviger mee kunt maken. Als je bijvoorbeeld een groot stuk stof of een groot zeil ergens aan vast moet maken door middel van touwen, dan kun je de touwen via gaten in het zeil of in de stof zetten. Je kunt er stevige knopen in maken, maar de kans is behoorlijk groot dat al op het moment dat je de knopen strak trekt het stof gaat scheuren. Dit komt omdat het touw sterker is dan het stof. Nestelringen zijn sterker dan het touw omdat ze uit metaal bestaan. Wanneer je dus in de gaten van een stuk stof of zeil de ringen plaatst, kun je eenvoudig door het gaatje heen het touw halen en via deze weg de stof stevig aan iets vastmaken. Je kunt vervolgens ook het touw zo strak trekken als je maar wilt. Ook later zal de stof of het zeil niet scheuren of beschadigd raken.

Verschillende soorten

Er zijn diverse soorten nestelringen. Deze ringen worden zelf gezien als de kleinere varianten van de zeilringen, maar ook de nestelringen zelf zijn er in zowel kleine als grote maten. Zo is bij de ene variant het gat groter en is bij de ander de buitenkant dikker. Je kunt zelf kijken welke variant beter uit komt in jouw situatie. Ook de kleiuren kunnen verschillen.