Trouwdaginbrabant
Image default
Dienstverlening

Laserontharing bij zwangerschap

Permanent ontharen is iets dat steeds vaker voorkomt. Mensen ontharen diverse plekken op hun lichaam omdat ze er bijvoorbeeld last van hebben dat de haargroei op die plek erg veel is, of omdat ze er bijvoorbeeld verzorgder uit willen zien en vinden dat dit daarin een grote rol speelt. Zo zijn er ook mensen die met enige regelmaat permanent ontharen. De vraag of laserontharing bij zwangerschap mogelijk is is echter nog een vraag die vaak speelt bij mensen.

 

Kan permanent ontharen met laser tijdens de zwangerschap?

In principe is laserontharing bij zwangerschap zeker mogelijk als er wordt gekeken naar de feiten. Een vraag die dan ook vaak speelt is of het niet schadelijk is voor de zwangere persoon of voor de baby. Dit is echter iets dat in diverse situaties nog kan verschillen. Over het algemeen wordt een laserontharing tijdens de zwangerschap afgeraden, maar om echt te weten of het kan bij jou, of het schadelijk is of niet schadelijk is, is hoe dan ook het slimste wat je kunt doen je huisarts raadplegen. hij of zij zal je vertellen of je in jouw situatie gewoon een laserontharing kunt laten plaatsvinden, of dat het beter is om te wachten tot na de zwangerschap.

 

De ontharing zelf

Indien je huisarts heeft aangegeven dat je zonder schade een laserontharing kunt doen en hierbij je eigen gezondheid, of de gezondheid van je ongeboren kindje niet riskeert, dan is het zo dat je naar een kliniek kunt gaan waar laserontharing wordt gedaan. Het is echter zo dat zelfs dan het niet altijd zeker is dat je de ontharing plaats kunt laten vinden. Je dient sowieso eerst toestemming te geven met een officieel formulier, maar ook dan kan het zijn dat de specialist vindt dat de ontharing wel riskant is.