Trouwdaginbrabant
Image default
Dienstverlening

Maak het verhuizen een stuk makkelijker met een verhuislift

Ga je verhuizen naar een woning op een hogere verdieping, of verlaat je juist zo’n woning?

Zonder lift in het gebouw kan dit een uitdaging zijn. Een verhuislift huren kan dan een goede oplossing zijn. Zware en omvangrijke items zoals een wasmachine, bank en kasten moeten via trappen worden getild, wat niet alleen fysiek belastend is maar ook risico op schade aan zowel uw spullen als het trappenhuis met zich meebrengt. Gelukkig biedt het huren van een verhuislift een handige oplossing. Wanneer je een balkon, balustrade of galerij hebt, kan je de lift gebruiken. En openslaande deuren of een groot raam zijn ook niet onbelangrijk om de spullen doorheen te vervoeren. Sommige verhuisliften kunnen zelfs tot de 9e verdieping reiken. Kijk met ons mee naar nog meer voordelen en handige informatie.

Verschillende soorten verhuisliften

De verhuisliften die verkrijgbaar zijn variëren in bereik en tilgewicht. Kijk dus even goed wat voor soort inboedel je hebt en welke type hier het best op aansluit. Voor huizen op de 9e verdieping of hoger, waar brandstofmotor-aangedreven opbouwliften nodig zijn,is er een bereik tot 25 meter en tillen tot 250 kg. Voor panden tot de 7e verdieping zijn elektrisch aangedreven opbouwliften geschikt, met een bereik tot 20 meter en hetzelfde tilgewicht. Als je een nog groter bereik nodig hebt, zoals voor gebouwen tot de 12e verdieping, biedt een meubellift uitkomst, met een indrukwekkend bereik van circa 30 meter en een tilgewicht tot 400 kg. Maar voor meer standaardverhuizingen tot de 4e verdieping, kan een ladderlift met een bereik tot 15 meter en een tilgewicht van 250 kg volstaan. 

Zelf besturen of professionals inhuren

Bij het plannen van een verhuizing sta je voor de keuze: een verhuislift zelf huren en bedienen of professionals inschakelen. De beslissing hangt vaak af van het budget. Voordat je een keuze maakt, is het aan te raden om contact op te nemen met verhuisbedrijven voor tarieven, zowel voor het huren van een lift als voor volledige verhuizingen met verhuizers. De gemiddelde kosten voor een liftverhuur bedragen ongeveer 300 euro per dag, met mogelijke extra kosten voor overuren (ongeveer 50 euro per extra uur). Het is dus belangrijk om het werk goed te plannen om onvoorziene uitgaven te voorkomen. Het inhuren van professionele verhuizers heeft verschillende voordelen, zoals een snellere afhandeling, minimale kans op schade aan meubilair (hoewel ongelukken kunnen gebeuren), inbegrepen verzekering voor ongevallen, en professionele service dankzij ervaren verhuizers. Het is handig om je budget en beschikbare middelen, zoals tijd en hulp van vrienden of familie, te overwegen bij het maken van een juiste keuze.