Trouwdaginbrabant
Image default
Banen en opleidingen

Enterprise IT Architect

In nauw overleg met de Vlaamse overheid werken we dagelijks met ongeveer 8.000 medewerkers aan slimme, veilige en duurzame oplossingen voor elk reisprobleem. We kijken samen vooruit en ontwikkelen ons tot experts op het gebied van gecombineerd mobiel gebruik. We moedigen je aan om je vakkennis up-to-date te houden en trainingen te geven om je kennis te verdiepen. Zo ontwikkel je je persoonlijk en professioneel in het gezelschap van een belangrijke partner in het maatschappelijke evenementendebat.

Jouw verantwoordelijkheden

De Lijn vond een goede balans tussen werk en privé erg belangrijk. We hebben veel satellietkantoren waarmee u op het dichtstbijzijnde kantoor of thuis kunt werken.

Daarnaast is er glijtijd. Door te onderhandelen met uw manager en mogelijke vergaderingen te houden, hopen we dat u één of twee keer per week in het hoofdkantoor van Mechelen werkt.

De Lijn is een van de bekendste bedrijven in Vlaanderen. Wij verzorgen 365 dagen per jaar bus- en tramvervoer en zijn nauw betrokken bij gezamenlijk reizen. Daarom zijn we op zoek naar slimme, veilige en duurzame oplossingen voor elk reisprobleem.

Als enterprise-architect moet u op basis van bedrijfsanalyses de beste oplossing voor onze zakelijke afdeling en voor ons definiëren.

Aan de slag met de Enterprise IT Architect van De Lijn In deze job ben je zeer autonoom: je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van enterprise architectuur en standaarden in business en ICT.

Hiertoe bepaal je de technische richting en leg je de juiste technische architectuur vast.

Daarnaast ben je het technisch aanspreekpunt voor business units bij het ontwikkelen van nieuwe business cases en “make or buy” alternatieven.

Hiervoor moet u nauw samenwerken met bedrijfsanalisten, die vooral zakelijk de juiste oplossingen analyseren.

Samen bepalen jullie de voordelen en risico’s van alternatieve oplossingen en documenteer je de voorgestelde oplossing.

Je takenpakket als IT professional:

 • Ondersteuning bieden bij het opstellen en formuleren van strategische en tactische plannen voor informatie- en communicatietechnologie;
 • Analyseer het applicatie- en serviceportfolio en ontwikkel een verbeterproces;
 • Vooronderzoek en analyse van mogelijke oplossingen, en deze vervolgens omzetten in projectaanbevelingen;
 • Bepaal configuratierichtlijnen en procedures;
 • Advies geven over het samenvoegen en prioriteren van alle projectvoorstellen in strategische en tactische plannen.

De rol van communicatie binnen IT architectuur Communicatie is essentieel in deze job.

Je werkt immers nauw samen met verschillende diensten in andere functionele domeinen en legt je suggesties voor aan de architectuurcommissie. Daarnaast bespreek je oplossingen met externe leveranciers en onderhoud je contacten met organisaties die actief zijn op het gebied van enterprise architectuur en methodiek.

Dit maakt je een IT-enterprise-expert, en deze functie kenmerkt zich door het kunnen bewaken van de consistentie van alle aspecten van de architectuur.

Daarom zijn wij op zoek naar IT-professionals die snel kunnen denken, een groot aantal hebben en uitgebreide IT-kennis hebben.

U weet dat prijs, kwaliteit en beveiliging verband houden met IT-architectuur. Je besteedt ook veel aandacht aan technologie en architectuurtrends zodat je je kennis kan delen in De Lijn. U kunt het volgende toevoegen:

Jouw profiel

 • Een masterdiploma of gelijkwaardig hebben;
 • 3 tot 5 jaar relevante ervaring en uitgebreide kennis van ICT-systemen, netwerken en applicaties;
 • Begrijp de normen, modellen en best practices van enterprise-architectuur;
 • Ervaring in projectmanagement, schattingstechnologie en modelleertechnologie;
 • Technische termen in het Nederlands en Engels.

Werken bij De Lijn: We zijn samen uitgegroeid tot experts op het gebied van gezamenlijk reizen Binnen De Lijn maken we een volledige transitie, die elke dag weer een uitdaging is. In het eerste jaar leer je niet alleen stapsgewijs onze organisatie kennen, maar maak je ook kennis met de bedrijfsafdelingen en werk je nauw samen met interne en externe partijen om je kennis te verdiepen. Je bestudeert de laatste ontwikkelingen in de branche en volgt de cursussen in jouw vakgebied.

Na een jaar werk je volledig zelfstandig. Samen hebben we met succes nieuwe IT-kansen aangepakt.

Ons aanbod

 • Geniet van de voordelen:
 • Aantrekkelijk maandsalaris afhankelijk van je diploma en capaciteiten
 • Bovenwettelijke voordelen, zoals dubbel vakantieloon, eindejaarsuitkering, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering …
 • Werk dat je kunt ontwikkelen en innoveren: je loopbaanontwikkeling voor een bedrijf dat een belangrijke partner is in het maatschappelijke mobiliteitsdebat
 • Gunstige promoties met verschillende culturele en zakelijke partners, zoals vakantiehuizen, aankoopplannen voor pc’s en groepsaankopen

https://www.vindazo.be/vacatures/it-architect.html