Trouwdaginbrabant
Image default
Relatie

Echtscheidingsadvocaten

Tijdens de wittebroodsweken hou je er natuurlijk geen rekening mee dat je ooit in aanraking komt met een echtscheidingsadvocaat. Toch is het verstandig om nog voor het huwelijk goed na te denken over in welke vorm jullie in het huwelijksbootje stappen. Gaan jullie trouwen in gemeenschap van goederen of besluiten jullie samen toch om het huwelijk met huwelijkse voorwaarden met elkaar aan te gaan? Het is verstandig om hier vooraf met je aanstaande levenspartner hier goed over na te denken. De vorm waarin jullie gaan trouwen heeft natuurlijk invloed op hoe de zaken verdeeld worden als jullie om wat voor reden dan ook in een echtscheidingsprocedure belanden. Heb je bijvoorbeeld een eigen onderneming, heb je grote schulden of zijn je ouders zeer vermogend? Dan is een huwelijk met huwelijkse voorwaarden verstandig, zodat je niet de helft van je onderneming kwijt bent of ook verantwoordelijk bent voor de schulden van je partner. Een scheidingsadvocaat kan je hierbij ondersteunen met advies en informatie voordat het huwelijk officieel is.

Ik wil gaan scheiden, wat kan een advocaat betekenen?

Tijdens een echtscheiding komen er veel zaken op je af. Het is in het belang van beide dat jullie het huwelijk in goed overleg afsluiten en alles goed regelen. Zeker als er kinderen in het spel zijn, is het in het belang van het kind dat er heldere afspraken worden gemaakt over omgang, de financiën en waar het kind gaat wonen. Deze afspraken worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Naast afspraken over de kinderen komen ook de boedelverdeling, verdeling van financiën en alimentatie vraagstukken aan bod. Dit kan ertoe leiden dat de onderlinge verhoudingen op scherp staan. Een mediator of echtscheidingsadvocaat kan bemiddelen en in samenspraak het huwelijk afronden en het echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. Alleen een echtscheidingsadvocaat kan het echtscheidingsverzoek en eventuele ouderschapsplan indienen. Jullie hebben dus altijd een advocaat nodig. Als jullie er samen niet uitkomen brengt dat naast vervelende situaties ook een hoop kosten met zich mee. Bij een vechtscheiding dienen zowel jij als je aankomende ex-partner een eigen echtscheidingsadvocaat in dienst nemen. De scheidingsadvocaten zullen dan de onderhandelingen voeren tot aan een eventuele rechtszaak. In goed overleg scheiden geeft dus rust en is goed voor de portemonnee.

Scheidingsadvocaat Den Bosch

Heb je een scheidingsadvocaat Den Bosch nodig? Leg je zaak voor aan een deskundige advocaat. De echtscheidingsadvocaat Den Bosch zal je informeren over de te nemen stappen, wat je kunt verwachten tijdens de echtscheidingsprocedure en je belangen behartigen. Een goede klik met de advocaat is dan ook wel zo fijn in deze moeilijke periode. De meeste advocaten bieden een gratis kennismakingsgesprek aan. Tijdens het gesprek zal de scheidingsadvocaat een inschatting geven van de kosten.