Trouwdaginbrabant
Image default
Entertainment

Tips voor het organiseren van jouw bruiloft

Ga je binnenkort trouwen? Vaak begint bij het plannen de voorpret al. Het geeft hetzelfde gevoel als wanneer je op zoek gaat naar een vakantiebestemming. Die voorpret is enorm leuk! Tegelijkertijd merk je ook dat er enorm veel geregeld moet worden. Het moet immers de mooiste dag uit jouw leven worden. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips voor het organiseren van jouw bruiloft!

Bloemen

Bij een bruiloft hoort natuurlijk bloemen! Helaas is het zo dat wanneer er “bruid”, “bruidegom” of “trouw” voor staat, alles ineens veel duurder is. Een bruidsboeket is namelijk een stuk prijziger dan een gewone bos bloemen. Maar daar is niet zoveel aan te doen. Het hoort er eigenlijk een beetje bij.. Bij een bruiloft staan er op verschillende plekken bloemen. Bij het diner, bij het feest en bij de plechtigheid. Om de weg naar het altaar nog romantischer en specialer te maken kun je jullie bruidskinderen rozenblaadjes laten strooien. Voor rozenblaadjes heb je de keuze uit neppe en echte rozenblaadjes. Let er bij echte rozenblaadjes wel op dat deze kunnen afgeven. Heb je een witte jurk en wil je voor verse rozenblaadjes gaan? Speel dan op safe en kies voor witte rozenblaadjes. Deze geven namelijk geen kleur af op jouw jurk.

Maak een tafelsetting

‘s Avonds is het tijd voor het diner. Om chaos te voorkomen kun je het beste een tafelsetting maken. Iedereen kan bij binnenkomst kijken waar zijn of haar naam staat. Het leuke van een tafelsetting is dat je mensen die normaal niet snel bij elkaar aan tafel gaan zitten, dit nu wel doen. Hierdoor leren jouw gasten elkaar beter kennen. Bovendien voorkom je met een tafelsetting ook dat tante Truus en Ome Willem aan één tafel moeten zitten terwijl zij elkaar niet mogen.   

Maak een proef afspraak voor haar en make up

Je wilt natuurlijk dat jouw haar en make up er tiptop uitziet op de mooiste dag van jouw leven. Daarom kun je het beste een proef afspraak maken voor jouw haar en make up. Je kunt tijdens zo’n afspraak wat looks proberen zodat je precies weet wat je wel en niet wil. Bevalt het niet? Dan kun je altijd nog op zoek gaan naar een andere visagist.

Begin op tijd!

De laatste tip die we je willen geven is: begin op tijd met plannen. Als jullie eenmaal voor ogen hebben wat voor soort bruiloft jullie in gedachten hebben, kunnen jullie op zoek gaan naar geschikte locaties. Van tevoren heb je vaak een datum in gedachten, maar wees niet teleurgesteld als die dag al bezet is. Het zal je namelijk verbazen hoe druk trouwlocaties het hebben, vooral in de zomer en zeker nu heel veel stellen hun bruiloft verzet hebben dankzij alle maatregelen van het afgelopen jaar.