Trouwdaginbrabant
Image default
Relatie

Tips en advies voor een huwelijksaanzoek

De meeste mannen zijn ongelofelijk zenuwachtig wanneer ze hun vriendin ten huwelijk vragen. Zelfs als ze vrij zeker zijn op een ‘ja’. Het is nu eenmaal een erg stresserend moment. Om het huwelijksaanzoek toch iets minder stresserend te maken, is een goede voorbreiding cruciaal. Daarom deze tips:

Praat op voorhand over ’trouwen’

Tijdens de relatie hebben jullie misschien al gepraat over trouwplannen. Moest dat niet het geval zijn, dan raden we aan om eens subtiel te polsen. Want als jouw vriendin echt niet wil trouwen, valt jouw huwelijksaanzoek sowieso in het water. 

Koop een verlovingsring

Natuurlijk gaat trouwen niet over het cadeau geven van een mooi ring, maar de verlovingsring heeft wel een grote symbolische waarde. Dus geen excuses: je moet er een hebben. Je hoeft geen fortuin te spenderen. Er zijn reeds mooie verlovingsringen in goud vanaf 300 euro. De zilveren exemplaren zijn vaak nog goedkoper.

Wacht op het juiste moment

Sommige momenten zijn niet geschikt voor een huwelijksaanzoek. Bijvoorbeeld wanneer er net een familielid gestorven is. Ook op de dag van het aanzoek zelf let je best op jouw timing. Word niet ongeduldig, en ga niet op je knieen tijdens een gesprek. 

Publiek of prive?

Sommige mannen kiezen voor een huwelijksaanzoek op een openbare plaats. Ze halen bijvoorbeeld in een druk restaurant de verlovingsring boven en stellen die belangrijke vraag aan hun vriendin. Let op: sommige vrouwen verkiezen een meer private aanpak – zonder publiek. 

De locatie

Daarnaast speelt de locatie een rol. Een huwelijksaanzoek doe je niet in een buurtcafe, maar op een romantische locatie. Boek bijvoorbeeld een gezellig wellness weekendje, of maak een uitstap naar het strand. Er zijn ongetwijfeld veel locaties die een speciale betekenis hebben voor jullie beiden. Die zijn ideaal voor het aanzoek.

Schrijf een speech

Als je bang bent om op dat cruciale moment je woorden niet te vinden, schrijf dan vooraf een gedicht of speech die je haar tijdens het huwelijksaanzoek kunt voorlezen. Vertel haar waarom je met haar wil trouwen en waarom je de rest van jouw leven met haar wil doorbrengen. 

Ga op je knie

Het klinkt misschien heel traditioneel, maar voor een huwelijksaanzoek ga je op je knie. Dat hoort er nu eenmaal bij. 

Maak een back-up plan

Het is altijd een goed idee om een back-up plan achter de hand te hebben. Want wat als je een huwelijksaanzoek op een bepaalde locatie had gepland maar jouw vriendin geen zin heeft om daar naartoe te gaan?