Trouwdaginbrabant
Image default
Regional / Europe

Hoe voorkomt u een verstopping in de afvoer?

 

De meeste verstoppingen ontstaan doordat mensen niet weten hoe ze deze kunnen voorkomen. Door onderstaande tips in uw achterhoofd te houden, kunt u er in de toekomst voor zorgen dat de kans op een verstopping aanzienlijk verkleint wordt. Onderstaande tips zijn allemaal gratis en kunnen vandaag nog worden toegepast.

De vaatwasser

Wat in veel huishoudens gebeurt, is dat na het eten de vaat in één keer in de vaatwasser wordt gezet. Hierbij gaan (bijna) alle etensresten mee de vaatwasser in, wat kan zorgen voor een verstopping. Onze tip is daarom: was eerst de borden snel af of gooi de etensresten (ook de kleinste) in de prullenbak. Zelfs de kleinste etensresten kunnen al een verstopping veroorzaken.

(Frituur)vet door de gootsteen

Een veel voorkomende oorzaak van een verstopping in uw gootsteen, is het weg laten lopen van (frituur)vet. Niet alleen het vet van de pannen wordt na de maaltijd door de gootsteen gespoeld, maar ook frituurvet wordt in menig huishouden weggespoeld door de gootsteen. Onze tip: breng oud frituurvet weg naar een depot van de gemeente. Elke gemeente heeft één of meerdere plaatsen waar u terecht kan met oud frituurvet. Het vet uit de pannen kunt u het beste met behulp van doekjes uit de pannen wegen voordat u deze gaat afwassen of in de vaatwasser zet.

Putjes van de afvoerleiding

In de putjes van bijvoorbeeld uw douche en gootsteen blijft regelmatig vuil zitten. Zorg er daarom voor dat u deze één keer per dag leegt na bijvoorbeeld het douchen of het afwassen. Het is een kleine moeite en bespaard u een hoop zorgen.

 

Door bovenstaande tips voortaan in uw achterhoofd te houden moet de kans op een verstopping zeker kleiner worden. Heeft u momenteel last van een hardnekkige verstopping? Aarzel dan niet en neem contact op met een professioneel loodgietersbedrijf