Trouwdaginbrabant
Image default
Regional / Europe

Afvallen en de juiste voeding voor je gaat trouwen

Ben jij van plan om binnenkort te gaan trouwen? Heb je al een mooie jurk op het oog, maar weet je niet of die je gaat passen. Eén ding is zeker: als jij voor het altaar verschijnt om het ja-woord te geven, moet je er goed uit zien. Voor veel mensen is een bruiloft dan ook de reden om te beginnen met afvallen.

Afvallen is een kwestie van serieus naar je voeding kijken en meer bewegen.

Het is een feit dat voeding bijdraagt aan het afvallen. Wie zijn of haar voeding niet serieus neemt, loopt een risico op overgewicht en zal niet snel afvallen. Gezonde voeding kenmerkt zich door de aanwezigheid van eiwitten en de afwezigheid van koolhydraten. Hier zijn hele studies naar gedaan.

Het belangrijkste om te weten is dat koolhydraatarme recepten een positief effect op je gezondheid hebben. Niet alleen het afvallen gaat hier een stuk makkelijker door. Ook kun je verwachten dat je verminderde kans op welvaartsziektes (lees: cholesterol en bloeddruk) loopt.

Koolhydraatarme recepten zijn dus een echte aanrader voor mensen die zelf willen zorgen dat hun gewicht weer gezond wordt. 

Effecten van suiker op je gezondheid

Er wordt veel geschreven en gesproken over de effecten van suiker op de gezondheid. Merkwaardig genoeg gaat het daarbij zelden over het duidelijkst bewezen effect van suiker, tandbederf, maar vooral over obesitas, hart en vaatziekten, diabetes, leververvetting en zelfs kanker. Ook voor theorieën over het effect van het bloedsuikergehalte op stemming en vermoeidheid is veel belangstelling. Daardoor neemt de belangstelling voor zoetstoffen als suikervervangers toe, maar ook daarover hoor je zorgelijke geluiden. Koolhydraten en suikers zijn in wezen hetzelfde. In veel koolhydraten zitten namelijk vrijwel alleen maar suikers. 

Suikers maken dik

Suikers maken je dik. Dat idee leeft al langere tijd en klopt deels. Teveel suikers worden namelijk niet door je lichaam verbrand en verbruikt. Dat betekent dat je lichaam ze ergens moet opslaan voor later. Een heel normale reactie, maar die reactie resulteert wel in vetophopingen door je lichaam heen.

Suikers zorgen dus voor die vetrollen en vetkwabben waarmee menig Nederlander graag wil afrekenen. De belangrijkste stof in suikers die bijdraagt aan dit vreselijke effect is fructose.

Fructose

Fructose is de officiële naam van vruchtensuiker. Het zit in gewone riet of bietsuiker en in fruit. Een lekkere peer is een peer niet veel fructose, dan smaakt hij zoet. Volgens de Amerikaanse arts Robert Lustig is fructose giftig, verslavend en een gevaarlijke dikmaker.

Fructose wordt in veel gevallen toegevoegd aan voeding om het een betere smaak te geven. Fructose maakt voeding zoeter en daardoor smakelijker. Zoete voeding werkt verslavend en wie eenmaal verslaafd is, eet zich dus dikker.

 
De oplossing: koolhydraatarme gerechten

Met koolhydraatarme gerechten is het niet zo dat je helemaal geen suikers meer binnenkrijgt. Suikervrije diëten zijn daar weer meer voor geschikt. Maar een koolhydraatarm gerecht helpt je wel om minder suikers binnen te krijgen en dus op een gezonde manier te eten en te drinken én af te vallen.
 
Dus… slank zijn op je trouwdag begint met koolhydraatarme gerechten

Het mag duidelijk zijjn: jij gaat straks het ja-woord geven aan de man of vrouw van je leven. En dat wil je natuurlijk zo slank mogelijk doen. Om ervoor te zorgen dat je slank en dun bent als je trouwt, kun je bijvoorbeel deze recepten eens overwegen:

https://mijnkoolhydraatarmerecepten.blogspot.nl/

Gerelateerde artikelen

De beste grootformaat printer gevonden

Champagne toren huren

Genieten van een overnachting op een Twents landgoed