Trouwdaginbrabant
Image default
Regional / Europe

De vele toepassingen van printers

Printers zijn apparaten die vele toepassingen kennen. Zo is een QR code printer tegenwoordig ook erg populair omdat de QR code natuurlijk ook steeds vaker wordt toegepast voor allerlei doelen. De tijden dat we alles deden met een simpele kabel printer, die zijn voorbij.

Hoewel we voor persoonlijk gebruik toch ook wel steeds vaker kiezen om eens een keer niet te printen, zo wordt in de industrie natuurlijk nog wel veelvoudig geprint en zal dit ook niet snel veranderen. Denk bijvoorbeeld meer eens aan het bedrukken van verpakkingen maar ook het zetten van streepjescode. Sinds de jaren 70 van de vorige eeuw wordt er veel gebruik gemaakt van de streepjescode, in het Engels ook wel barcode genaamd. De wens voor een systeem waarmee voorraden en prijzen makkelijk en centraal konden worden bijgehouden, ontstond rond de jaren 50 van de vorige eeuw. Zoals je al kon lezen, duurde het daarna dus nog wel even voordat de streepjescode ook echt algemeen goed werd. Tegenwoordig is de streepjescode natuurlijk niet weg te denken uit de moderne handel en zijn er wel zo’n vijf miljoen unieke streepjescode in gebruik wereldwijd. Het handige hierin is dan ook dat streepjescodes overal hetzelfde zijn en dus ook universeel kunnen worden ingezet voor hetzelfde doel.

Ook worden printers gebruikt voor het opdrukken van houdbaarheidsdata. Dat is natuurlijk vooral bij allerlei verse producten ontzettend belangrijk. De datum op deze producten wordt dan ook aangeduid met een TGT datum, dat de afkorting is van te gebruiken tot. Dit betekent dat de kwaliteit, maar ook de veiligheid van dit voedingsmiddel na deze datum niet meer gegarandeerd kan worden. Er is ook een THT datum en deze datum mag je iets minder precies nemen. Deze aanduiding, die staat voor ten minste houdbaar tot, is iets meer onderhevig aan het eigen beoordelingsvermogen en de zintuigen.

http://www.kba-metronic.com