Trouwdaginbrabant
Image default
Regional / Europe

Aqua Vivenda – Kies voor een buitensauna!

 

Buitensauna’s zijn voor veel mensen een onmisbaar product in de tuin. De redenen om voor een sauna in het algemeen te kiezen zijn voor veel mensen nog niet duidelijk. Dit is een gemiste kans, omdat het gebruiken van een sauna vele voordelen heeft. Dit artikel geeft de voordelen van het gebruik van een sauna aan, zodat van deze voordelen wél op de hoogte bent.

Een sauna en opbouwen van weerstand

Met het gebruik van een sauna, is het mogelijk om een goede weerstand op te bouwen. De grote verschillen tussen een koude temperatuur en een warme temperatuur, maken het lichaam sterker en verhogen de weerstand. Volgens wetenschappelijk onderzoek is het gebruik van een sauna ook verstandig bij het herstellen als iemand op dat moment bijvoorbeeld al griep heeft.

Gezond blijven met behulp van een sauna

Door de hoge temperatuur van een sauna, gebruikt het lichaam hetzelfde mechanisme als met koorts. Ziektekiemen worden bestreden met deze hoge temperaturen.  Het nemen van een koude douche na een saunabeurt, wordt in veel gevallen ook aanbevolen. Het nemen van een koude douche zorgt daarnaast namelijk ook voor een betere ademhaling, bloedcirculatie en stofwisseling.

Het reinigen van de huid met een sauna   

Als gevolg van een saunabeurt, de circulatie van de huid verbeterd. Het reinigen van de huid wordt in Nederland steeds populairder, maar de goede werking van een sauna wordt nog wel eens over het hoofd gezien. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Dode huidschilfers worden door de warme temperatuur van de huid verwijderd. Een advies is om na een bezoek van de sauna nog even te scrubben. Via het scrubben worden nóg meer dode huidschilfers verwijderd.

Het kiezen voor een buitensauna brengt dus meerdere voordelen met zich mee. Het opbouwen van de weerstand en gezond blijven met een sauna zijn twee hele grote voordelen. Daarnaast wordt het reinigen van de huid met een sauna vaak onderschat, terwijl dit ook een groot voordeel is.  Aqua Vivenda is een voorbeeld van een bedrijf dat een buitensauna op maat voor u kan maken. Naast zwemspa’s kunt u ook bij Aqua Vivenda terecht voor: zwembaden, buitensauna’s, spa’s en buitendouches.