Trouwdaginbrabant
Image default
Onderwijs

Hoe blijf je psychisch gezond bij het gebruik van internet?

Hoe blijf je psychisch gezond bij het gebruik van internet?

Het internet is zo’n geweldig hulpmiddel. Je kunt het gebruiken om dingen te leren. Zoeken naar eenvoudige zinnen als “wat is een loft?” kan je gemakkelijk directe resultaten geven. Hier kun je jezelf ook verwennen met een exponentieel breed platform om te socializen met mensen die je kent en niet kent. Je kunt jezelf zelfs verwennen met verschillende content voor entertainment, zoals video’s, foto’s, blogs en muziek. Maar wist je dat internet ook een bedreiging kan zijn voor je psychisch welzijn? Met de enorme informatie die op internet drijft, ben je kwetsbaar voor veel negatieve dingen die daar staan. Natuurlijk zijn er de nsfw-materialen die je verslaving of trauma kunnen veroorzaken. De tijd die je op internet doorbrengt, kan ook schadelijk voor je zijn, ook al doe je eenvoudige activiteiten zoals chatten met vrienden. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je zelfs met vreemden kunt praten, waardoor je jezelf in gevaar brengt in de echte wereld.

Vermijd nsfw-materialen

Het internet heeft allerlei soorten nsfw-materiaal waartoe je toegang hebt. Als je kennis hebt van het gebruik van bepaalde tools om toegang te krijgen tot het deep web, dan kun je zelfs nsfw-materiaal bekijken dat als illegaal kan worden beschouwd. Eenvoudige zoekopdrachten zoals “wat is een milf?” kan je al nsfw-resultaten laten zien als je je browserveilige zoekfilter niet hebt ingeschakeld. Hoewel het een menselijk instinct is om nieuwsgierig te zijn naar identiteit inhoud, moet je je bewust zijn van de gevolgen van te veel toegeeflijkheid. Je kunt binnenkort een onderwerp van verslaving zijn en je zult het niet eens weten. Er zijn ook nsfw-inhoud zoals gore die zeer expliciet zijn. Dit zijn de soorten video’s die je trauma’s kunnen bezorgen, zelfs door ze gewoon te bekijken. Je kunt er zelfs ongevoelig voor worden, wat gevaarlijker is voor je mentale toestand.

Beperk je blootstelling aan internet

Er zijn veel continenten op internet die veel van je tijd in beslag zullen nemen. Bijvoorbeeld inhoud van zoektermen als “wat is een hulpwerkwoord?” zijn meestal educatief en goed voor je om voor een lange tijd te lezen. Maar als je je te veel overgeeft aan categorieën zoals sociale media, kan dit een negatief effect op je hebben. Zoals eerder vermeld, kan internet behoorlijk verslavend zijn. Daarom moet je een tijdstip instellen waarop je internet gebruikt. Het kan ongeveer 1 of 2 uur duren, en zorg ervoor dat je het precies volgt. Het belangrijkste is dat je niet de meeste tijd van je dag in beslag neemt door simpelweg te scrollen op je sociale media-account.

Kies met wie je communiceert

Het internet is een hulpmiddel dat iedereen in de wereld met elkaar verbindt. Hier kun je je tijd besteden aan het praten met je dierbaren, zelfs als ze zich in een ander land bevinden. Je kunt zelfs zo gemakkelijk op internet praten met vreemden die je nog nooit in je hele leven hebt ontmoet. Deze situatie kan erg gevaarlijk zijn omdat je jezelf blootstelt aan oplichting, stalkers en andere soorten mensen met slechte bedoelingen. Interactie met hen kan ertoe leiden dat je geld, identiteit en gevoelige informatie eenvoudig via internet worden gestolen.