Trouwdaginbrabant
Image default
Beauty en verzorging

Gedenk uw dierbare overledene op verschillende manieren.

Gedenk uw dierbare doormiddel van een gedenksieraad

De manier om een overleden dierbare te gedenken veranderde in de loop der tijd aanzienlijk.

Voorheen waren nogal grote en opzichtige urnen die in huis werden gezicht populair. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor bescheiden en subtiele smaakvolle urnen en gedenkartikelen.

Vooral zijn naast de gebruikelijke gedenktekens en urnen as-sieraden gewild. Een gedenksieraad is een speciaal sieraad waarin een klein beetje as van de dierbare overledene is verwerkt. Een gedenksieraad is veelal een elegant en persoonlijk object dat herinneringen aan een dierbare tastbaar maakt.

U draagt letterlijk een stukje van uw dierbare bij u. Er zijn zovele mogelijkheden op het gebied van gedenksieraden dat we graag een overzicht geven.

 

Een as-hanger

De as-hanger is waarschijnlijk het meest gekozen gedenksieraad. Een as-hanger laat u naar wens vormgeven om het nog persoonlijker te maken. Denkt u aan een zilveren of gouden sieraad in de vorm van een hartje, waarin een beetje as van de overledene wordt gestopt. In plaats van edelmetaal kunt ook moderne materialen als glas en rvs gebruiken.

Welk materiaal u ook gebruikt u creëert daarmee een prachtig en uniek sieraad dat goed met uw dagelijkse kleding gecombineerd kan worden. Het sieraad kunt u zelf met de as vullen, of dit te laten doen door de kunstenaar, glasblazer of edelsmid.

 

Een as-ring

De as-ring is een populair en veel toegepast gedenksierraad. Ook met een as-ring zijn er schier eindeloos veel keuzes. U kunt werkelijk alle kanten op qua vormgeving, materiaal en combinaties. Als de dierbare tijdens leven uw partner was, kunt u de as-ring als een trouwring  of een vriendschapsring dragen. Een (as-) ring stat symbool voor de verbondenheid tussen twee mensen. In dit geval voor u en uw partner – de ring staat symbool voor de band die de dood overstijgt. Ook de as-ring bevat natuurlijk as van uw dierbare.

 

Een as-armband

Een bijzondere manier om as van uw overleden dierbare te bewaren en mee te dragen biedt de as-armband. De vormgeving, materiaal en kleur van de as-armband kunt u in samenspraak met de kunstenaar of edelsmid bepalen. Het kan een prettig idee zijn om we dierbare dichtbij (bij de hand) te hebben. Hoewel as in de armband verwerkt is ziet niemand dat en weet alleen u en degene aan wie u het verteld heeft dat het een gedenksierraad is.

 

 

De as-bedel

U weet waarschijnlijk wel dat een bedelarmband armband is waaraan men kleine voorwerpjes (bedels) heeft gehangen. Destijds was het gebruik dat wie de armband met voorwerpjes wilde bekijken daarvoor moest “betalen” door een nieuw bedeltje aan te hangen. Dit “betalen om te mogen kijken” werd al snel bedelen genoemd.

Een as-bedel is een voorwerpje van zilver of goud waarin een beetje as van dierbare is verwerkt. Een as-bedel hangt u als een bedel aan uw armband eventueel als toevoeging aan andere bedels. U kunt natuurlijk ook kiezen om slechts één as-bedeltje aan de armband te hangen.

Uw juwelier heeft een uitgebreid assortiment van kettingen en armbanden waaraan u makkelijk bedels kunt hangen. Ook heeft uw juwelier een ruime keuze uit verschillende bedels die u met een beetje as van uw dierbare overledene kunt vullen. Vraagt u uw juwelier om deskundig advies.

 

Toch liever een urn of gedenkteken?

In een as-sieraad past natuurlijk maar een heel klein beetje as. Voor de rest van de as heeft u een urn nodig. Ook kunt u kiezen voor een gedenkteken of afscheidsmonument voor uw dierbare. Ook is een zogenaamd urnen graf – een graf waarin men de urn begraaft – populair. Memorabel kan uw gewenste afscheidsmoment samenstellen, waarbij altijd rekening gehouden wordt met uw wensen.

U heeft de keuze uit verschillende materialen en toepassingen en kunt het  afscheidsmoment heel persoonlijk laten maken. Wilt u meer informatie? Of wilt u mij  direct inschakelen voor het maken van een persoonlijk gedenkteken? Neemt u dan contact met mij op.

 

Memorabel Afscheidsmonumenten

Als grafkunstenaar nodig ik nabestaanden graag uit om actief mee te denken en helpen bij het ontwerpen van een persoonlijk afscheidsmonument of gedenkteken.

 

Jeroen Stok van Memorabel maakt stijlvolle en bijzondere grafkunst. Ook bijzondere en eigentijdse gedenktekens voor een kindergraf of een babymonumentje. Hij ontwerpt monumenten die aansluiten bij uw verhaal, wensen en eisen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van RVS, corten of glas? Bekijk de website of maak een afspraak. Bel 0320-218676 of mail info@memorabel.nl.

Met aandacht en respect vertaalt Jeroen Stok uw wensen zorgvuldig in een bijzonder en uniek gedenkteken. Gratis vrijblijvend advies over een persoonlijke grafsteen of grafmonument. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismaking.

Jeroen Stok

Dit artikel werd geschreven door Jeroen Stok, kunstenaar van RVS beelden en kunstwerken die ook persoonlijke grafkunstmonumenten in opdracht maakt. 

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

 

#grafsteen, #graf, #grafzerk, #begraafplaats, #kerkhof, #uitvaart, #grafmonument, #grafkunst #monument, #holocaust, #JeroenStok 

 

#grafsteen, #graf, #grafzerk, #begraafplaats, #kerkhof, #uitvaart, #grafmonument, #grafkunst #monument, #holocaust, #JeroenStok #as-sieraad, #as-ring

https://www.memorabel.nl/