Trouwdaginbrabant
Image default
Regional / Europe

Zelf zoekmachine optimalisatie uitvoeren

 

Zoekmachine optimalisatie is voor elk bedrijf belangrijk. Zeker voor bedrijven die via het internet hun klanten aantrekken en zaken doen is zoekmachine optimalisatie belangrijk. Maar ook voor winkels die in principe niks met internet te maken hebben wordt zoekmachine optimalisatie steeds belangrijker. Omdat niet iedereen het budget heeft voor professionele online marketing geven wij hieronder wat tips voor zoekmachine optimalisatie (SEO) die u zelf thuis kan uitvoeren. Online marketing wordt steeds belangrijker voor uw business en website! 

Google Mijn Bedrijf aanmaken

Een eerste stap die we iedereen kunnen aanraden is het aanmaken en invullen van Google Mijn Bedrijf. Door dit te doen kan u gelijk aan Google duidelijk maken waar uw website en bedrijf over gaan en aan wie u van plan bent uw diensten te verkopen. Daarnaast geeft u de locatie van uw bedrijf aan zodat het op Google Maps kan worden weergeven. Mooi meegenomen.

Zoektermen bepalen

Voor zoekmachine optimalisatie is het imperatief dat u goed voor ogen heeft op welke zoektermen u hoog wil scoren. Verkoopt u picknicktafels? Dan is dit waarschijnlijk een goede term om hoog op te scoren. Pas wel op, hoe breder de zoekterm, hoe meer mensen zullen proberen er op te scoren. De zoekterm picknicktafels zal meer concurrentie met zich meebrengen dan de zoekterm eikenhouten picknicktafel voor 6+ personen. Hoe specifieker de zoekterm, hoe verder mensen zijn in het aankoopproces. Dat is iets om rekening mee te houden bij het bepalen van de zoektermen.

Content schrijven voor de zoektermen

Wanneer u heeft bepaalt op welke zoektermen u hoog wil gaan scoren moet u stukken tekst op de website plaatsen die de zoekmachine helpen begrijpen waar uw website over gaat. Om het vorige voorbeeld te geven, bijvoorbeeld een tekst over het beste soort hout voor uw picknicktafel. Of de beste merken picknicktafel qua kwaliteit. Deze stukken trekken bezoekers aan en helpen de zoekmachine begrijpen dat uw website over picknicktafels gaat.