Trouwdaginbrabant
Image default
Aanbiedingen

Waar kun je raamfolie voor gebruiken?

Waar kun je raamfolie voor gebruiken?

Vaak wordt gedacht dat je raamfolie alleen kunt gebruiken tegen inkijk. Alleen wist je dat er veel meer mogelijkheden zijn om dit product te gebruiken. Dit maakt het een product wat je voor vrijwel alles kan inzetten. Heel handig dus als je een goedkopere oplossing zoekt. In dit blog gaan we jou vertellen waarvoor je raamfolie allemaal kunt gebruiken. Ook is er een verschil in het aanbrengen van folie. Dit zullen wij ook bespreken. 

 

Welke mogelijkheden biedt raamfolie?

Dan gaan we het nu hebben over de mogelijkheden die raamfolie biedt. Het zijn er meer dan je denkt!

 

  • Isoleren: veel warmte gaat nog verloren door ramen. Dat is natuurlijk heel zonde want het warm stoken van je huis kost genoeg. Dan is het aan te raden om je ramen te isoleren met raamfolie. Hierdoor blijft de warmte binnen en de kou buiten. 

  • Verduisteren: het is voor in de slaapkamer heel erg belangrijk dat het donker is. Hierdoor is de aanmaak van melatonine optimaal wat bijdraagt aan een goede nachtrust. Daarvoor is verduisterend raamfolie echt aan te raden!

  • Zonweren: in de zomer kan het heel erg warm worden in huis. Dan is het fijn als je de zon enigszins kan weren. Dat is ook mogelijk om te doen met raamfolie. Hiermee kun je de UV stralen weren en de temperatuur in huis lager houden.

  • Anti inkijk: dit is ook een heel bekende manier om raamfolie voor te gebruiken. Veel mensen willen meer privacy in huis. Alleen is het wel prettig als dit lowbudget kan. Dat is mogelijk met dit product. Gordijnen en vitrage kosten namelijk al gauw honderden euro’s. 

  • Ter decoratie: als laatste is het natuurlijk ook mogelijk om het folie te gebruiken ter decoratie. Wil je bijvoorbeeld jouw ramen opfleuren? Dan is raamfolie ook een passende oplossing. Hier kun je jouw creativiteit helemaal de vrije loop mee laten gaan.

 

Wat zijn de verschillen in aanbrengen?

Niet alleen zijn er verschillende mogelijkheden waar je folie voor kunt gebruiken. Ook zijn er nog twee verschillende manieren van aanbrengen. Dit maakt het voor vrijwel iedereen mogelijk om het raamfolie mooi aan te brengen. Alleen nu is het natuurlijk de vraag welke twee mogelijkheden dit zijn. De eerste en makkelijkste optie is statisch raamfolie. Deze plakt namelijk door middel van statische elektriciteit en kan gemakkelijk gecorrigeerd worden. Ook zijn er raamfolies die plakken door middel van een lijmlaag. Dit noemen ze ook wel zelfklevend raamfolie. Deze folie is iets moeilijker om te plakken. Een tip voor bij het aanbrengen van folie met een lijmlaag is het gebruiken van water. Hierdoor zal het niet gelijk vastplakken en kun je het ook nog iets corrigeren.

 

https://www.plakfoliewebshop.nl/