Trouwdaginbrabant
Image default
Bedrijven

Trouwen in je eigen tuin

Een feestzaal huren voor een huwelijk kosten handenvol geld. Daarom kiezen steeds meer koppels voor een trouw in eigen tuin. Is dat iets dat je zelf overweegt? Lees dan zeker deze tien tips:

10 Tips voor een trouw in de tuin

1/ Zorg voor een tent of een tijdelijke overkapping. Zelfs in de zomer bestaat er een kans dat het regent op je trouwdag. Laat je feest niet in het water vallen en voorzie een tent.

2/ Denk aan parking. Afhankelijk van de grootte van je feest heb je flink wat parkeerplaatsen nodig. Is er voldoende plaats in je straat? Misschien is er wel een veldje in de buurt dat je als parking mag gebruiken.

3/ Huur eventueel een stroomgroep. Tijdens een trouwfeest zijn er allerlei toestellen die stroom vragen, zoals verlichting, luidsprekers, koelkasten, enz. De kans is groot dat het stroomnet van je woning niet sterk genoeg is om alles te voeden. Daarom moet je in sommige gevallen een stroomgroep huren.

4/ Huur eventueel een toiletwagen. Met dit toilet op wieltjes ben je zeker dat je voldoende sanitaire faciliteiten hebt voor alle gasten. Bovendien blijf je eigen badkamer schoon. Zonder toiletwagen loopt iedereen zomaar binnen en buiten met vuile voeten. 

5/ Huur looppaden en een plankenvloer. Zo ben je zeker dat de voeten van je gasten droog blijven en niemand met haar hakken in het gras wegzakt. 

6/ Huur een warmtekanon. ’s Avonds kan het toch flink koud worden. Met een warmtekanon hebben gasten het altijd lekker warm.

7/ Houd rekening met de opbouw en afbraak. Een huwelijk in eigen tuin opzetten vraagt heel wat tijd. Houd dus enkele dagen voor en na je trouwdag vrij voor leveranciers. 

8/ Breng buren op de hoogte. Misschien heb je je buren uitgenodigd op het feest. Als dat niet het geval is, kan je hen best op de hoogte brengen. Dan komen ze niet voor onaangename verrassingen te staan.

9/ Kies natuurlijke decoratie. Bij een trouw in eigen tuin passen best natuurlijke accessoires, zoals bloemen, hooibalen, houten decoratiestukken, enz. Misschien kan een kunstwerk of boom in je tuin wel als blikvanger dienen voor enkele foto’s. 

10/ Nodig je kinderen uit? Voorzie dan een spelletjeshoek, of huur een springkasteel waarop ze zich kunnen uitleven.