Wat is een explanimation?

Wat is een explanimation?

Misschien heb je er wel eens over gehoord in je netwerk: concullega’s die enorm blij zijn met het effect van hun explanimation. Of je hebt een marketeer horen vertellen over de enorme kracht van explanimation als communicatiekanaal. Dat soort verhalen geven je misschien het gevoel dat jouw organisatie hier ook “iets” mee moet. Maar wat? Wat is een explanimation eigenlijk? Dat vertellen we je in dit artikel.

Explanimation is een uitleg op video

Het woord explanimation is een samentrekking van twee Engelse woorden en betekent letterlijk uitleg (explanation) animatie (animation). In een uitleganimatie wordt je verhaal teruggebracht tot een enkelvoudige boodschap. Daardoor wordt je kijker niet afgeleid door bijzaken. Dat maakt dat de kern voor de kijker makkelijk te onthouden is. De uitleg wordt gegeven door een prettige vertelstem, terwijl een animatie zorgt voor visuele ondersteuning. De animatie kan –al naar gelang je behoefte- in 2D/3D zijn, of bijvoorbeeld een whiteboard animation.

Goed gekozen achtergrondmuziek en uitgekiende geluidseffecten zorgen vervolgens voor het nog beter vasthouden en richten van de aandacht van je kijker.

Werkt het?

De grote vraag is natuurlijk: werkt dat? Uit onderzoek is gebleken dat explanimations er beter in slagen de aandacht vast te houden. Alleen dat is al winst. Maar dat niet alleen: kijkers kunnen na het zien van een explanimation ook beter benoemen wat de video hen precies wilde vertellen.

Dus ja, explanimations werken!

Laat ons jouw explanimation maken

Wil jij ook een explanimation? Wij helpen je graag. Bij Donker Media zijn we gespecialiseerd in explanimations. We kunnen putten uit jaren ervaring met animaties. Daardoor weten we wat werkt en wat niet. Onze vakkundige animatoren werken nauw samen met communicatiedeskundigen aan een explanimation die perfect past bij de identiteit van jouw organisatie en de boodschap afstemt op jouw product. Lees meer.