Trouwdaginbrabant
Image default
Meubels

Vier voordelen van keramisch parket

Ben jij aan het verbouwen of ga je verhuizen en ben je nog op zoek naar een mooie nieuwe vloer? Het kiezen van een nieuwe vloer kan nogal een onderneming zijn, omdat je graag een vloer wilt die zowel mooi als praktisch is. Heb je al eens nagedacht over keramisch parket? Keramisch parket is niets meer dan tegels met een houtlook en dat biedt ontzettend veel voordelen. Keramisch parket is een populaire keuze en dat is ontzettend logisch. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Het is mooi

Keramisch parket is ten eerste een mooie en stijlvolle keuze. Het lijkt ontzettend op hout, maar is ook met allemaal mooie patroontjes te krijgen. Modern keramisch parket kan hout zo goed benaderen, dat je zelfs de nerven en noesten in het hout kunt zien. Een mooie stijlvolle keuze voor bijvoorbeeld de woonkamer.

Het is onderhoudsvriendelijk

Waar je met hout vaak met allemaal ingewikkelde schoonmaakmiddelen aan de slag moet om te voorkomen dat de laklaag beschadigt, is keramisch parket ontzettend makkelijk schoon te houden met regelmatig een stofzuiger en verder niets meer dan een sopje met groene zeep of allesreiniger. Bovendien vergt het keramisch parket geen extra onderhoud met bijvoorbeeld lak of olie, wat bij hout soms wel nodig is.

Het blijft lang goed

Keramisch parket blijft in tegenstelling tot sommige andere vloeren ontzettend lang mooi. Het nadeel aan een echte houten vloer kan zijn dat je viltjes onder al je meubels moet plaatsen en moet uitkijken met het schuiven van meubels of bijvoorbeeld naaldhakken, omdat er krassen in de vloer kunnen ontstaan. Bij keramisch parket is dit niet het geval.

Ideaal met vloerverwarming

Tot slot: hoewel een houten vloer prima te combineren is met vloerverwarming, biedt keramisch parket (een tegelvloer) net dat beetje extra. Van alle vloeren kan een tegelvloer het best geleiden. Keramisch parket is dus ideaal als je graag lekker warme voeten wilt, maar ook een mooie houtlook in de ruimte wilt hebben. Kortom: keramisch parket is een slimme keuze voor je vloer. Het is mooi en makkelijk mooi te houden en is met zijn geleidbaarheid de ideale keuze voor de echte koukleumen onder ons.