Trouwdaginbrabant
Image default
Aanbiedingen

Shutters in een vintage woonstijl; is het een match?

Shutters zijn een prachtige en praktische toevoeging aan elk interieur. Als je houdt van een vintage interieurstijl, zijn shutters een perfecte keuze. Deze raamdecoratie past perfect bij de klassieke en nostalgische uitstraling van vintage interieurs. Hieronder vind je enkele tips en ideeën voor het gebruik van shutters in een vintage interieurstijl.

  1. Kies voor houten shutters 

Houten shutters passen perfect bij een vintage interieurstijl. Hout is een natuurlijk materiaal dat warmte en karakter uitstraalt, wat perfect past bij een nostalgisch interieur. Kies bijvoorbeeld voor houten shutters met een verweerde uitstraling of een houtsoort die past bij de kleuren van jouw interieur.

  1. Kies voor een klassieke kleur 

Als het gaat om kleuren, passen shutters in neutrale kleuren zoals wit, crème of zwart het beste bij een vintage interieurstijl. Deze kleuren zijn tijdloos en passen perfect bij de klassieke uitstraling van een vintage interieur.

  1. Combineer met stoffen gordijnen 

Shutters kunnen ook perfect gecombineerd worden met stoffen gordijnen. Kies bijvoorbeeld voor gordijnen in een effen kleur of met een subtiel patroon. Deze kunnen geopend worden om meer licht binnen te laten en gesloten worden om de ruimte te verduisteren.

  1. Creëer een rustieke uitstraling 

Vintage interieurs hebben vaak een rustieke uitstraling en shutters kunnen hier perfect aan bijdragen. Combineer shutters bijvoorbeeld met een oud houten bureau, een vintage klok of een antieke spiegel om de rustieke sfeer te versterken.

  1. Speel met lichtinval 

Shutters zijn niet alleen decoratief, maar ook functioneel. Door te spelen met de lamellen kan de lichtinval perfect worden aangepast aan jouw wensen. Zo kun je bijvoorbeeld het zonlicht filteren voor een aangename sfeer in huis.

  1. Kies voor maatwerk 

Het kiezen van shutters op maat is belangrijk om een perfecte pasvorm en uitstraling te creëren in jouw vintage interieur. Kies bijvoorbeeld voor shutters met bredere lamellen om een meer klassieke uitstraling te creëren.

Tot slot, onthoud dat shutters een prachtige en praktische toevoeging zijn aan elk interieur, zeker in een vintage interieurstijl. Kies voor houten shutters in neutrale kleuren en combineer met stoffen gordijnen en rustieke accessoires om de klassieke sfeer te versterken. Met shutters kun je spelen met lichtinval en sfeer creëren die past bij jouw persoonlijke stijl en smaak.

 

https://www.vaneyckshutters.com