Energietransitie

Energietransitie & ruimtelijke ordening kunnen niet zonder elkaar

Wat houdt energietransitie in?
Werk je bij de overheid en ben je actief op het gebied van ruimtelijke ordening en gebiedsontwikkeling, dan krijg je ongetwijfeld met het fenomeen energietransitie te maken. De kern hiervan is dat we de menselijke ecologische voetafdruk moeten verkleinen door te kiezen voor duurzame, CO-neutrale en milieuvriendelijke bouwprojecten en bouwmethoden. Wat zijn de belangrijkste mogelijkheden om bij gebiedsontwikkeling rekening te houden met de noodzakelijke energietransitie?


Energietransitie en ruimtelijke ordening kunnen niet zonder elkaar

Uiteraard heb je als professional bij gebiedsindeling, bouw en ruimtelijke ordening te maken met de wet ruimtelijke ordening, het gemeentelijke bestemmingsplan en, vanaf 2021, met de nieuwe omgevingswet. Energietransitie en ruimtelijke ordening kunnen vice versa niet zonder elkaar. Want waar moeten windmolenparken, zonnepaneelparken en extra elektriciteitscentrale – die nodig zijn voor de toename van elektrisch vervoer en het groeiende gebruik van elektrische apparaten – gevestigd worden? Welke belangen wegen zwaarder: die van boeren, burgers, bedrijven of de natuur? Met dit soort vraagstukken krijgen steeds meer stedelijke professionals, overheidsmedewerkers en bedrijven te maken. Want de energietransitie die zich nu al voltrekt en alleen maar in omvang toeneemt, gaat aan niemand en niets voorbij.


Toch gaat het lukken!

Bovenstaande boodschap werd in een lezing in 2017 beklemtoond door Dirk Sijmons, een ervaren landschapsarchitect, professor Landscape Architecture aan de Universiteit van Wageningen en medeschrijver van het Nationaal perspectief Energie en Ruimte. Sijmons ziet een rol weggelegd voor overheden, die de voorwaarden kunnen scheppen om voldoende energieparken bij te bouwen. Sijmons voert zelf een pleidooi voor enkele grote nationale energiegebieden, waar windmolens en zonnepanelen (zonne-akkers) geconcentreerd moeten worden. Als overheden de ruimte scheppen voor dit soort initiatieven, is er volgens Sijmons een gerede kans dat Nederland in 2050 een energieneutraal land kan worden.


Restwarmte uit de industrie kan benut worden

Een belangrijk aandachtspunt bij de energietransitie in relatie tot de ruimtelijke ordening, is volgens Sijmons ook het grootschalig gaan hergebruiken van restwarmte uit de industrie. Overheden zouden hierin een rol kunnen spelen door het bedrijfsleven te verbieden om restwater te lozen. Dan worden fabrieken en bedrijven namelijk gedwongen om op zoek te gaan naar alternatief gebruik van hun koelwater. Dit levert uiteindelijk niet voor de industrie en het bedrijfsleven zelf winst op, maar zeker ook voor de samenleving als geheel.

Cruiseship Aurora guides you through the beautiful Holland

Cruiseship Aurora, a stunning clean ship with lots of space to enjoy your holiday to the fullest. https://cruiseshipaurora.nl/ provides you with more information. Our people can’t wait to meet you and guide you through The Netherlands. We will take you to some beautiful places where there will be enough free time for you. Having a holiday of a lifetime is something we want you to have. You will never forget the amazing moments of the river cruise. When you choose to take the ultimate trip across the Dutch rivers you’ll see the best places our country has to offer, taste the best foods you can think of, and take part in modern festivals. They say that travel is the only thing you can buy that makes you richer, and yes, it’s a little bit of a cliché. But we promise you that you won’t regret stepping on board of our beautiful ship. Let us know what you would like to do on a river cruise in The Netherlands together with Cruiseship Aurora.

Cruiseship Aurora for you

Cruiseship Aurora is going to show you all the beauty The Netherlands has to offer. We ware determined to make your stay on our ship the best time you have ever had. And we know you’ll also enjoy your stay in the land is well. The Netherlands has so many things to offer, we are having a hard time make a schedule for just a week… If there’s one thing we take pride in regarding the river cruise in Holland, it’s quality. From the luxurious stay to the picturesque scenery, quality is the number one thing we strive for regarding our cruises. We can’t to show you what our quality is all about. Cruiseship Aurora is so much more than just an ordinary boat.

Cruiseship Aurora has the experience

Join the experienced crew of Cruiseship Aurora on board.

https://cruiseshipaurora.nl/

De nieuwste collectie dames badkleding!

Iedere vrouw moet zich comfortabel en zelfverzekerd voelen in haar badkleding. Voor de een is dat makkelijker dan voor de ander. Wanneer je lekker in je fel zit, straal je dit ook uit. Mooie badkleding kan je hierbij helpen. Een flatterende bikini ondersteund je lichaam en laat je rondingen mooi uitkomen. Ga je liever iets meer bedekt naar het strand? Kies dan voor een mooi aansluitend badpak in een universele kleur. Bij TC WOW vind je een gloednieuwe zomer collectie die geschikt is voor alle vrouwen. De hoge kwaliteit badkleding van TC WOW zie je terug in diverse pasvormen, prints en maten. Zo zit er voor iedere vrouw altijd wel een geschikt item tussen. We gaan in dit artikel verder in op de laatste collectie badkleding voor dames. Dus, ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder en ontdek de nieuwste collectie dames badkleding van TC WOW!  

Dames bikini’s

Het leukste aan een bikini is dat je eindeloze combinaties kunt maken met de topjes en broekjes. Kies bijvoorbeeld voor een TC WOW bikini top met een vrolijke print, en combineer deze met een broekje in een universele kleur of andersom. Je kunt er ook voor kiezen om twee universele kleuren met elkaar te combineren. Denk bijvoorbeeld aan zwart en olijfgroen, of rood met zwart. Zoals we net al zeiden: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Kies voor een (corrigerend) badpak

Voel je je niet comfortabel in een bikini en kies je daarom liever voor iets meer stof? Dan is een badpak waarschijnlijk meer naar je zin. Ook hierbij heb je keuze uit tal van vrolijke kleuren, prints en designs. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een corrigerend badpak. Wanneer je je buik graag wilt verdoezelen is dit de perfecte oplossing. Zo kun je je 100% zelfverzekerd, comfortabel en mooi voelen in je badkleding.

 

Waarom kiezen voor afdrukken van een HP PageWide printer?

Er zijn vele redenen te bedenken waarom het specifieke formaat van een HP PageWide printer zo goed werkt voor het drukken, maar het draait natuurlijk vooral om de mogelijkheden van een groot formaat drukwerk. Wanneer je als bedrijf de mogelijkheid hebt om op groot formaat te kunnen printen, op een net zo veelzijdige manier als printen op een klein formaat, kan je bedrijf pas echt profiteren van de resultaten.

Met een HP PageWide printer van Repromat open je deuren die met een reguliere printer gesloten zouden blijven. Je krijgt de mogelijkheid om grote posters en banners te maken die echt de aandacht trekken van een groot publiek, vooral als ze zijn gemaakt in verschillende vormen of ongebruikelijke kleuren waardoor ze opvallen. Voor veel bedrijven of degenen die gewoon meer aandacht willen creëren, kan dit type formaat een grote toegevoegde waarde hebben.

Uitgebreid assortiment

Bij Repromat heeft u dankzij hun ruime assortiment heel wat keus als het gaat om de aanschaf van een grootformaat printer. Met zo’n printer profiteert u van de grootformaat posters, banners en meer voor uw kleurendruk behoeften. U kunt zelfs samenwerken met grafische ontwerp professionals om precies te krijgen wat u wilt, zodat het de juiste impact heeft op uw publiek. In de grafische industrie is “groot formaat” eigenlijk een relatieve term, omdat de maximale printformaten van printer tot printer verschillen. Maar in het algemeen verwijst groot formaat naar de volgende categorieën drukwerk:

 • Raam- en muurposters

 • Kaarten, schema’s en grafieken

 • Aankondigingen van evenementen

 • Grote wandkalenders

 • Winkeldisplays

 • Promotionele bewegwijzering

 • Groeitabellen voor kinderen

 • Belangrijke mededelingen voor werknemers, studenten of andere groepen

Horizontale of verticale banners?

Zoals u kunt zien, heeft grootformaat printen vele toepassingen. Het kan worden gebruikt om de aandacht van ver te trekken, om snel een referentie te geven, of om een grote visual te bieden voor gebruik in een klaslokaal of andere educatieve omgeving. Ook gebruiken de meeste bedrijven grootformaat drukwerk voor promotionele doeleinden.

Grootformaat printen is meestal ontworpen als een vlakke wandophanging, maar het kan ook worden gemaakt om te vouwen of in sommige gevallen om vrijstaand te worden gemaakt. Wat uw behoefte aan grootformaat printen ook is, neem contact op met de professionals van Repromat, om uw wensen te bespreken.

Bed and Breakfast Schiedam

Als men een bed and breakfast in Schiedam wil om daar makkelijk te overnachten kan dat bij ons. Zo bieden we bed and breakfast Schiedam aan voor ieder die graag dicht in het centrum van de stad wil zijn. Verder kunt u uitgebreid gebruikmaken van de handige functionaliteiten die in onze hotelboot ingebouwd zijn.

Zo krijgt u bij ons niet alleen bed & breakfast, maar u krijgt tevens de mogelijkheid om van onze muziekinstallatie, airco en centrale verwarming gebruik te maken. U hebt dus ten alle tijden veel comfort bij ons. Verder is ons hotelschip vlakbij een watertaxi die u kan ophalen om u naar de stad te voeren. Wilt u dus bed and breakfast bij een hotel in Schiedam dan kunt u bij ons terecht.

Hotelboot op het water

We zijn een hotelboot op het water die bed and breakfast in Schiedam aanbiedt. Daarbij kunt u verder nog genieten van het mooie interieur dat in een speciale stijl is aangekleed. Zo is alles in een antieke stijl en is alles op elkaar afgestemd. Elk detail is overdacht en geeft de harmonie weer in de slaapkamers. Verder zijn de meubels in ons bed & breakfast hotel te Schiedam ook in dezelfde passende stijl. Daarbij komen nog eens de schilderijen die overal hangen en de sfeer helemaal afmaken. Verder kunt u in de badkamer gebruikmaken van twee wasbakken en is de douche voorzien van een grote douchekop. Daarbij komt nog eens de gratis wifi, de verwarming en de king size bedden die men bovenop de bed and breakfast krijgt op ons hotelschip.

Midden in de stad

Men kan midden in de stad een bij ons bed and breakfast hotel in regio Schiedam komen door een kwartiertje te lopen. Ook kan men via een watertaxi naar de binnenstad gaan. Wat men ook wil men ligt bij onze hotelboot midden in de stad Schiedam voor bed & breakfast.

https://aurorahotelship.nl/

Kartonnen dozen

Bent u op zoek naar kartonnen dozen die u in één grote bestelling allemaal kunt kopen? bij de Dozenhal is dit mogelijk! U hoeft enkel in onze voorraad te zoeken of we het formaat al hebben waar u naar op zoek bent. Op onze website zit een zoekmachine waarin u alle dimensies in kunt vullen die u wenst, vervolgens gaat de machine op zoek in ons assortiment. U krijgt meteen dozen te zien die niet precies voldoen aan uw zoekopdracht, maar wel genoeg in de buurt komen. Zit uw gewenste doos er toch niet tussen? Dan maken wij graag uw dozen op maat voor u! De kosten hiervoor kunt u gewoon online berekenen.

Kies kartonnen dozen van de Dozenhal

Als het gaat om kartonnen dozen, kunt u het beste de dozen van de Dozenhal kiezen! Waarom? Daar zijn een aantal redenen voor. Ten eerste kunt u vandaag bij ons bestellen, en morgen alles al in huis hebben. Ten tweede is ons assortiment zo groot, dat een snelle levering goed mogelijk is 2500 verschillende formaten liggen allemaal op voorraad, klaar om door u besteld te worden. Dat zijn meer dan 10 000 pallets aan zowel nieuwe als oude dozen! Oude dozen? Jazeker, die verkopen we met oog op zuinigheid. Zuinigheid op het milieu, en zuinigheid op de portemonnee van onze klanten. Oude dozen zijn namelijk vaak goed bruikbaar voor een tweede keer, en het is zonde om ze meteen weg te gooien. In plaats daarvan zijn ze bij ons te koop voor een aanzienlijk lagere prijs.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het hele bestelproces? Het begin weet u al, dat bestaat uit zoeken in ons assortiment of we het gewenste formaat al hebben, om vervolgens door te gaan met bestellen. U ontvangt zo snel mogelijk een offerte op maat, waar u mee akkoord kunt gaan. Vervolgens worden de dozen zo op locatie geleverd door ons eigen transport. Wij besteden dat niet uit aan een derde partij, omdat we geloven dat we onze klanten zo betere service kunnen geven door het allemaal zelf in handen te houden. Onze chauffeurs zorgen voor dozen in goede staat.

Het belang van een Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt het verlies of beschadigd raken van de inboedel. Onder inboedel vallen alle roerende zaken die tot de particuliere huishouding behoren. Het betreft de huishouding van de verzekeringnemer en iedereen die duurzaam met hem samenwoont. Er zijn verschillende soorten inboedelverzekeringen. De belangrijkste zijn:
* uitgebreid
* extra uitgebreid
* meest uitgebreid (ook wel genoemd “all-risk”)

Wat zijn inboedelverzekeringen?

De meest uitgebreide inboedelverzekering biedt dekking tegen elk van buitenkomend onheil. Ieder plotseling en onvoorzien onheil is daarmee in principe gedekt. De polis kent echter veel uitzonderingen. Bijvoorbeeld schade veroorzaakt door huisdieren is vaak uitgesloten. Hieronder kun je een 3-tal verschillende aanbieders van inboedelverzekeringen bekijken. Eventueel kun je online zelf eenvoudig zo’n verzekering voor je inboedel afsluiten.

Verzekeraars

 • FBTO Inboedelverzekering: De kans is gelukkig klein, maar stel dat het u een keer overkomt: inbraak, wateroverlast of brand bij u thuis. Met de FBTO Inboedelverzekering zorgt u ervoor dat uw bezittingen prima zijn verzekerd. Bovendien zijn bij deze verzekering veel extra’s standaard inbegrepen. Behalve uw inboedel zijn onder andere ook de opruimings- en saneringskosten en kosten voor vervoer en opslag van bezittingen gedekt.
 • OHRA Inboedelverzekering: De OHRA Inboedelverzekering dekt schade aan, en diefstal van uw bezittingen. Wanneer bij een brand uw inboedel verloren gaat, krijgt u vrijwel altijd de nieuwwaarde uitgekeerd. Zo kunt u snel een hele nieuwe inrichting aanschaffen. In een aantal situaties gelden andere afspraken, bijvoorbeeld wanneer het gehuurde inboedel betreft of wanneer u uw huis heeft onderverhuurd.
 • zelf.nl Inboedelverzekering: Natuurlijk wilt u met een gerust gevoel kunnen wonen. Dus sluit u een goede Woonverzekering af. De Zelf.nl Woonverzekering heeft een complete en uitstekende dekking tegen een lage premie. De Zelf.nl Woonverzekering heeft een unieke lage premie. Dat bespaart u veel geld. Geld waarmee u iets veel leukers kan doen. Bereken uw premie en ontdek wat u bespaart. Sinds 2019 kun je terecht bij NowGo voor deze verzekeringen.
https://www.inboedelverzekeringregelen.nl/

Op zoek naar een hovenier in Veenendaal?

Voor een hovenier in Veenendaal hoeft u niet verder te zoeken dan Exalto hoveniers, u kunt bij ons voor van alles en nog wat terecht. Onze boodschap is dan ook, dat elke locatie gaat bloeien met een mooie tuin. Hier streven we naar toe bij onze klanten, om hun tuinen zo mooi mogelijk te maken om de rest van de buurt ermee omhoog te krikken. Bij Exalto kunt u een tuinontwerp laten maken, of juist een tuin aan laten leggen, of uw bestaande tuin onderhouden.

Een tuinontwerp van Exalto, hovenier in Veenendaal

Als hovenier in Veenendaal hebben wij van Exalto al heel veel tuinontwerpen kunnen maken. Iedere nieuwe, mooie tuin begint met een ontwerp die het liefst een beetje creatief is. Hiermee begint het proces van een nieuwe tuin aanleggen. Exalto is in staat om een tuinontwerp te maken voor een achtertuin van een nieuwbouwwoning, maar ook voor de voortuin van een rijtjeshuis of de oprit van een hoekhuis, noem het maar op. Zolang er maar ruimte is voor groen, dan kan Exalto Hoveniers er wat moois van maken. In een digitaal ontwerpprogramma maken we een ontwerp dat voldoet aan uw wensen, waarmee u kunt kijken hoe de tuin er ongeveer uit zal komen te zien.

Een tuinaanleg

Het ontwerp is geaccepteerd, en nu is het enige wat nog rest de tuin aanleggen. In deze volgende stap gaan we alles maken en aanleggen. Een gemetselde bloembak of een nieuwe oprit? Exalto kan het allemaal maken. Dingen maken is echter niet het enige wat er moet gebeuren bij een tuinaanleg, er moeten straatstenen verwijderd worden, het weghalen van huidige beplanting en nog veel meer! Exalto doet het allemaal als één klus, u krijgt bij ons enkel en alleen een totaalservice waar alles in zit wat u nodig heeft. Tot slot geeft Exalto u een advies over welke planten wanneer kunnen groeien in de tuin, dit wordt een beplantingsplan genoemd. Zodra de tuinaanleg klaar is moet de tuin ook onderhouden worden, Henk-Jan geeft u het advies over hoe u dat het beste kunt doen.

Opbergkast industrieel kopen

Graag een opbergkast met industrieel ontwerp kopen? Bij ons is hetmogelijk om een opbergkast industrieel voor verschillende interieurs binnen dezelfde stijl te halen. Zo zijn er variaties van materiaal en vorm mogelijk terwijl ze allemaal een vintage of retro look hebben. Onze industriële meubels zijn in verscheidene maten te verkrijgen en dienen voor diverse functies. Zo zijn er opbergkasten die toepasselijk zijn om het servies te houden. Daar zijn bijvoorbeeld de vitrinekasten erg handig voor. Maar men kan ook schrijfwaar, boeken en mappen in een dressoir opslaan. En verder zijn er combinatie mogelijkheden zoals een industriële locker kast waarbij er twee lockers en een middensegment met leggers te vinden is.

Deze robuuste meubels zijn allemaal te combineren met andere meubelstukken uit ons assortiment zoals de lampen en salontafels. Een woning kan ingericht worden met dergelijke stijlvolle producten. Als men dus iets specifieks zoekt om een interieur meer uitstraling te geven kan men bij ons terecht om een opbergkast met industrieel uiterlijk te kopen.

Industriële opbergkasten en meubels

Een opbergkast met industrieel design is mooi in een moderne setting. Er zijn tal van robuuste meubels die hierbij passen en hebben materialen zoals hout en ijzer erin verwerkt. De lampen daarentegen zijn veelal van koper gemaakt, omdat deze vervaardigd zijn van afgedankte CV-ketels. De meeste materialen zijn ruw of verweerd. Zo kan steigerhout of gecorrodeerd staal voor unieke kleuren en patronen zorgen. Zodoende krijgen industriële opbergkasten hun authentieke uitstraling. Met meubels die in dezelfde stijl zijn gemaakt passen hierdoor allemaal bij elkaar. In onze webshop zijn veel van dergelijke kasten en meubelstukken te vinden. Wil men dus een opbergkast industrieel kopen dan kan men hier terecht.

Meteen een bestelling doen

Als men een opbergkast dat er industrieel uitziet wil kopen kan men daarvoor een bestelling in onze webwinkel doen. Door gebruik te maken van onze service wordt het erg gemakkelijk om in een zeer korte tijd het bestelde product in huis te halen. Wil men dus zo’n robuuste opbergkast die industrieel oogt naar de eigen woning halen dan kan men daarvoor een bestelling doen.

https://www.cedgemeubel.nl/

Kom eindelijk eens helemaal tot rust

De definitie van ‘tot rust komen’ is voor iedereen anders. Relaxen en een moment voor jezelf nemen kan voor de een een wellness zijn, terwijl de ander dan juist het liefst actief bezig is. Behoor jij tot de mensen die het heerlijk vindt om te genieten van een fijne wellness? Dan is het zeker aan te raden om eens in de zoveel tijd een welverdiend bezoekje naar de wellness te plannen. Zo kun echt even helemaal tot rust komen en alle stress vergeten. Heb je regelmatig een drukke agenda en maak je lange dagen op je werk? Vergeet dan niet om ook eens aan jezelf te denken. Heb je een hectische periode achter de rug? Dan is het misschien zelfs een goed idee om een weekendje wellness te plannen inclusief een overnachting. Hebben we je nu op ideeën gebracht? Lees dan zeker nog even verder! 

 

Wellness arrangement bij dit hotel 

In Overijssel vind je het kleine plaatsje de Lutte. Diep verscholen tussen de natuur staat landgoed en hotel de Wilmersberg, de perfecte locatie voor een wellness weekendje weg. Dit luxe 4 sterren hotel beschikt over diverse wellness faciliteitein, zoals een verwarmd zwembad met jetstream, een whirlpool, Turks stoombad, infrarood sauna en meer! Het is de perfecte locatie om even alle drukte te vergeten en je te focussen op jezelf. Trek er op uit en breng het oosten van Nederland een bezoekje. Door een weekend er tussenuit te gaan kom je weer als herboren thuis en kun je weer met volle energie aan de slag gaan. 

 

Boek een arrangement

De Wilmersberg biedt een wellness hotelarrangement aan tegen aantrekkelijke prijzen. Bekijk de website of neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Let wel, wees er op tijd bij om teleurstelling te voorkomen.