Trouwdaginbrabant
Image default
Aanbiedingen

Moet ik naar alle zakelijke evenementen gaan? Een gids voor mensen die niet communiceren

werk zoeken

Journalist Madison Malone Kircher sprak over de onuitgesproken regels van socialisatie in het bedrijf – wat je moet doen als je niet naar een bedrijfsevenement wilt, hoe je de redenen voor je afwezigheid kunt uitleggen en waarom je soms “verplicht plezier” moet verdragen .

Zaterdag is er een verjaardagsfeestje voor mijn collega. We zullen naar de andere kant van de stad moeten, we zullen feest vieren in de brouwerij, maar ik kan geen alcohol drinken omdat ik antibiotica slik. Maar natuurlijk ga ik. Binnenkort weer een bedrijfsfeest? Ik kom zeker. Dinsdag, na het werk, stromen ze het kantoor binnen – maar ik blijf natuurlijk minstens 20 minuten, ook al heb ik om zeven uur een belangrijke vergadering.

Dit is wat ik deed in de eerste jaren van mijn werk. Ik ging naar bijna alle evenementen, waar ik ook was uitgenodigd. Ik was ze erg beu en meestal vond ik ze niet leuk. Vaker wel dan niet, wilde ik ze helemaal niet bijwonen.

Maar op een dag ontmoette ik een collega die heel anders handelde. Hij ging nergens heen. Dergelijke tactieken geven enerzijds vrijheid, maar anderzijds kun je gemakkelijk dezelfde collega worden die nergens wordt uitgenodigd, want hij komt toch niet. Wanneer iedereen op kantoor iemands verjaardag viert en die persoon naar huis loopt, worden ze als onvriendelijk en onbeleefd beschouwd.

Op zoek naar een middenweg interviewde ik Diana Gottsman, auteur van Modern Etiquette for a Better Life, en Barbara Pachter, een expert in zakelijke etiquette, die 10 boeken over dit onderwerp heeft geschreven. Dit is wat ze hebben geadviseerd.
Accepteer de “must-have fun”

De eerste vraag die ik Gottsman stelde was: “Moest ik dit jaar echt naar een bedrijfsfeest gaan?” Gottsman zei me niet te denken dat je dan een keuze hebt.

‘Je moet naar zorgvuldig georganiseerde evenementen gaan die door je werkgever worden georganiseerd’, adviseerde ze. “Alle formele evenementen, of het nu gaat om een ​​bedrijfspicknick of een feest ter ere van de feestdag, moeten worden gezien als” onmisbaar plezier “.

Pachter is het met haar eens: “Als je niet socialiseert, word je niet langer als onderdeel van het team beschouwd.” Ze raadt echter aan om een ​​evenwicht te bewaren – als uw collega’s u vragen om even buiten kantoor te pauzeren, hoeft u niet elke uitnodiging te accepteren.
Zoek naar voordelen

Ga je naar een bedrijfsfeest en ben je nerveus over het feit dat je in een informele setting met collega’s of je baas moet communiceren, bereid je dan voor op het evenement. Pachter raadt aan om niet over werk te praten – het is beter om enkele algemene onderwerpen te bespreken.

“Dit is hoe je baas je kan herinneren”, zegt ze. ‘En volgende maand geeft hij je een belangrijk project. Hier is nog een reden om te socializen. “
Informele bijeenkomsten op kantoor mogen niet lang duren

Gottsman is van mening dat gezelligheid met een biertje op kantoor na het werk belangrijk is en niet mag worden genegeerd, zelfs als u niet drinkt. “Laat zien dat je in contact wilt komen met je collega’s”, zegt ze. ‘Maar je hoeft niet de hele avond te blijven.’

Het belangrijkste is om gewoon op zulke evenementen te verschijnen om herinnerd te worden.
Houd bij hoe vaak u weigert

Het is oké om een ​​uitnodiging voor een bedrijfsfeest te weigeren als je het erg druk hebt of er gewoon niet heen wilt. En u hoeft de reden voor de weigering niet in detail uit te leggen. Het is echter de moeite waard om een ​​evenwicht te bewaren – als u constant alles opgeeft, wordt u gezien als een niet-communicatieve persoon. Probeer dus in ieder geval af en toe uitnodigingen te accepteren – in ieder geval voor echt belangrijke evenementen.
Bedenk met wie je vriendschap wilt sluiten

Elk van uw collega’s viert een verjaardag en sommigen van hen zullen u uitnodigen om dit te vieren. Gottsman adviseert om na te denken over de relatie met de persoon die je roept om te vieren. ‘Zal hij beledigd zijn als je weigert? Voel je je ongemakkelijk als je niet naar het feest komt? ” Als u beide vragen bevestigend beantwoordt, moet u alsnog op het feest verschijnen. Dit zal u helpen om een ​​goede relatie te onderhouden.
Leg eerlijk uit waarom u niet op het evenement was

Het voor de hand liggende advies is om niet te liegen. Kies hoe u de redenen voor uw afwezigheid uitlegt – per e-mail of in een persoonlijk gesprek. ‘Je moet voor het grootste deel eerlijk zijn. 99%, grapt Pachter. – Als uw echtgenoot die avond een bedrijfsfeest heeft gehad, vertel het ons dan. Zeg niet dat je nog steeds op het evenement zou kunnen verschijnen als je heel hard je best deed. Niemand mag hiervan weten. En je hoeft je excuses niet te herhalen – niemand zal geloven dat je tante voor de zoveelste keer sterft. ‘
Vertrek wanneer je wilt en zonder excuses

Bent u naar een bedrijfsfeest gekomen en heeft u daar spijt van, dan kunt u veilig vertrekken.

“Als je denkt dat je maar beter kunt vertrekken, zoek dan een organisator, bedank hem en ga naar huis”, adviseert Pachter. – Waarschijnlijk zullen collega’s u in ieder geval dankbaar zijn voor het feit dat u langskwam.

https://vacatures.today/cat/Office Management15.html

https://www.vindazo.be