Humidor tour door Londen heen

Humidor tour door Londen

Recentelijk bezochten we de humidor van Dunhill. Dunhill Tabacco of London is gevestigd op adres 1A St James’s Street in Londen. Het gebouw is gevestigd op een mythisch adres dat vermeld staat op alle verpakkingen met tabak van Dunhill. De winkel ziet er trendy uit op een klassieke wijze. Onlangs werd Dunhill 1907 gelanceerd waarbij verwezen wordt naar een belangrijk moment in de geschiedenis. Namelijk het moment waarop Alfred Dunhill besloot een merk voor sigaren en tabak op te richten welke door de geschiedenis heen zou blijven bestaan.

 

We stappen rond in Londen op een typische Engelse dag: bewolkt, winderig en druilerig met van die vieze, dikke druppels. Op de planning staat een bezoek aan de Dunhill winkel en een bezoek aan de prachtige lounge met mooie humidor. Na tea-time bezoeken we het heiligdom van de Engelse tabakcultuur namelijk St. James’s Street. Meteen aan het begin van de straat is het onmogelijk om de winkel van Davidoff heen te kijken. Hier is de flagship store van Londen gevestigd. De imposante winkel is naast het bekende Picadill gevestigd. Volgens vele magazines van over de gehele wereld en diverse blogs is dit de hemel voor sigaren rokers die opzoek zijn naar luxe in de vorm van een humidor en lounge. De winkel heeft een breed aanbod van natuurlijk het gehele Davidoff assortiment en een groot assortiment van Cubaanse sigaren. Bij Davidoff van Geneva kunt u genieten van een moderne, luxe uitstraling. Voor dit merk worden moderen, luxe humidors op maat gemaakt. Deze humidors worden voorzien van de meest moderne snufjes. U moet denken aan automatisch opengaande luiken die zorgen voor aanvoer van nieuwe zuurstof. Zoals u weet is zuurstof nodig voor het goed laten rijpen en bewaren van uw sigaren. Sigaren produceren namelijk tijdens het rijpen gassen en deze moeten afgevoerd worden en nieuwe zuurstof is dan opnieuw nodig. De humidors zijn aangesloten op een app waarin in temperatuur en vochtigheid in te stellen is. Verder staan er in de winkel 2 sigaren rookzetels met uitzicht op de humidor. Een mooie plek om een goede sigaar te roken. We rookten hier de nieuwe Camacho Ecuador Robusto. Een sigaar met een score van meer dan 90 punten in de Cigar Aficionado van dit jaar.

 

Een aantal adressen verder in de tabaksstraat kunt u de oudste sigarenwinkel ter wereld bezoeken. Op nummer 19 St James’ Street in Londen zit een winkel met de naam James J. Fox. Deze winkel claimt al meer dan 200 jaar oud te zijn. De inrichting is dan ook zeer chique en klassiek met overal mooi gelakt hout en sigaren die op een unieke wijze worden gepresenteerd in op maat gemaakte humidor kabinetten. De humidors hier zijn telkens voorzien van 2 glazen deuren met onderin 2 kasten voor de voorraad. Bovenin de winkel is een lounge voor sigaren gevestigd. Wij rookten hier een speciale editie van Cohiba, uitgebracht voor de Engelse markt. Het was een Robusto 2015 editie die een rijpe, kruidige smaakbeleving produceerde en van begin tot einde een krachtig aroma met zich meebracht.

 

We verlieten de ‘oude’ zaak en gingen op weg naar onze volgende bestemming. Tot nu toe konden we al veel verschillende humidors bezichtigen. Uiteraard weten we goed wat er op de markt te verkrijgen is en kunnen wij dit ook alles aanbieden, maar het is altijd goed om de ogen de kost te geven zonder met het dagelijkse werk bezig te zijn. Aan het einde van St. James’s Street zien we onze volgende bestemming. Bij het kruispunt Pall Mall, jawel een ander bekend merk uit de tabakswereld, zien we op de gevel ‘Dunhill Tobacco of London Limited’ staan. Het adres is 1A St. St. James’s Street.

 

De naam Pall Mall is uit verleden bekend om het grote aantal herenclubs welke hier gevestigd werden aan het einde van de 19e, begin van de 20e eeuw. Een van de herenclubs was een club met de naam ‘The Cocoa Tree’ en was gevestigd in een zeer elegant uitziend gebouw met een Gregoriaanse bouwstijl. Onlangs, namelijk in het jaar 2014, werd de winkel omgebouwd. Tot die tijd was het een normale, discrete shop terwijl het is omgetoverd in een zeer moderne, klassieke en trendy shop van alle gemakken voorzien voor de echte liefhebber van het merk en sigaren of tabak. We kunnen het u alleen maar aanraden om de winkel te gaan bezoeken met de prachtige lounge en humidor. We vragen aan de shopmanager Robert Emmery of hij met ons naar de walk-in humidor wilt gaan. Dhr. Emmery kennen we uit het verleden van J.J. Fox sigarenwinkel en de tabaksafdeling van Harrod’s. De walk-in humidor heeft een prachtig en ingenieus design. Voor het hout is gekozen voor zeer donkere houtsoorten en het metaal koper. In de vloer zijn teksten gegraveerd in koper. Een mooie tekst is de uitspraak van dhr. P. Martin Shoemaker: “To fully appreciate fine cigars it’s important to recognize the various types of cigars. There are two basic cagegories of cigars: the lit and unlit.”

 

Op de presentatietafel in de walk-in humidor is het mogelijk de gesorteerde Dunhill sigaren en Cubaanse sigaren te bezichtigen. Er zitten enkele echte pareltjes tussen zoals een echte Dunhill sigaar van voor de Cubaanse Revolutie van Fidel Castro. Om de tafel heen vinden we 74 kluisjes terug waarin wellicht zeer kostbare Dunhill sigaren liggen opgeslagen. Wist u dat Dunhill sigaren net als Davidoff sigaren in het verleden tot het allerbeste van de Cubaanse longfiller sigaren behoorde? We grijpen de kans om in de mooie ‘Sampling lounge’ van Dunhill in de juiste stemming te genieten van de laatst uitgebrachte 1907 serie sigaren. Zittend in de mooie, lederen zetels en uitkijkend op het hout en glas laten we onze gedachten de vrije loop en denken na over toekomstige te maken humidors en sigarenlounges in de meest luxe uitvoeringen met een hoge duurzaamheid. De sigaar smaakt uitstekend: koffie, notenen cacao. Dankzij een goede humdor blijven de allerbeste sigaren de allerbeste en kan het roken van de beste sigaren na het juist bewaren alleen maar beter worden.