Trouwdaginbrabant
Image default
Regional / Europe

De groeiende dazenpopulatie in europa, en de goedkoopste dazenval in europa!

De groeiende dazenpopulatie in europa, en de goedkoopste dazenval in europa!

Nieuwe Europese regels pesticiden zorgen voor groeiende populatie dazen

Het dazenvrouwtje legt namelijk na het bloedzuigen duizenden eitjes op/in natte slootbodems en akkervelden. De dazenlarven zullen zelfs de hele winter in de grond overleven en niet sterven door het gif. Hierdoor en door de zachte winters zullen er de komende zomers meer en meer hinder zijn van dazen. lees meer over de verwachte groei dazen

 

Aanpak bij hinder en overlast van dazen, paardenvliegen en horzels

Er zijn vele manieren waarop de te werk kunnen gaan bij de overlast van dazen ( paardenvliegen) in de volksmond ook wel horzel, brems of blinde genoemd. De overlast van een dazenplaag is vaak op een locatie waar veel groei en beschutting ligt, ook zal er voor de daas. Het jagende dazenvrouwtje een prooi zijn. Het prooi van paardenvliegen zijn voornamelijke paarden, runderen maar ook steedsvaker vliegen ze richting de bewoonde wereld voor hun bloed en dan bent u aan de beurt in uw tuin of op de camping. Met een dazenval kunt u eenvoudig deze insecten vangen en op de manier de hinder aanpakken.

Er zijn verschillende merken vallen om dazen te vangen zoals:

  • De Alchochem H-trap dazenval
  • De kerbl Taon x dazenval
  • De loer dazenval
  • Sticky-Trap dazenlijmval
  • MT-Trap dazen wespenval
  • Excellent dazenjager

Hier vind je een ruim assortiment en juiste >> dazenval welke je kan helpen bij het dazenprobleem.

De goedkoopste dazenval maak je zelf met Sticky-Trap dazenlijmOp de bovenstaande video ziet u de goedkoopste en doeltreffende dazenval gemaakt met Sticky-Trap dazenlijm. Het princpe van de lijmval werkt precies het zelfde als bij de andere dazenvangers. De jagende insect ziet namelijk het zwarte en beweegde object ( in de normale situatie de bal) aan voor een prooi en zal gaan landen om te bijten. Na het landen op de bal zal de daas via de H-trap gevangen raken. Bij de goedkoopste dazenval die je maakt met een zwarte emmer zal de daas landen en zit vervolgens vast. De sticky-trap dazenlijm is speciaal ontwikkeld en geprodcueerd voor het vangen van dazen en horzels en hiermee heeft u geen extra bijvangten!

De overige insecten zoeken namelijk nectar en vliegen snuffelend rond op zoek naar een bloem of ander zoetigheid. Zelfs de mannetjes daas doet dit! en zal niet op de dazen lijmval afgaan. De dazenlijm heeft geen vriendelijke geur waarop deze insecten gaan zitten Alleen het jagende dazen vrouwtje welke zoekt naar eiwitrijk bloed voor de voortplanting doet dit.

Met haar infrarode ogen zoekt ze haar prooi en zal zonder twijfel direct landen op het warme bewegende object. ( de emmer) ze zit vast en zal hier sterven, De lijm van sticky-trap is pesticide vrij eco vriendelijk en als u of een ander dier er tegen aankomt is er niks aan de hand.

Gebruik nooit muizenlijm! deze is giftig, bij de wet verboden en als u, uw paard of ander dier tegen de val aankomt en hecht diend deze los gesneden te worden!

Er zal ( zo nu en dan) heus wel een zwarte vlieg op kunnen gaan zitten welke de dode daas weer interresant vind en natuur kan er ook kan er per ongeluk een keer en mot of andere insect op terecht komen. ( deze komen ook wel terecht in de gewone H-trap dazenvallen )

 

 

https://dazenvanger.nl/dazenval.html