De diversiteit van een wandelvakantie in Spanje

Ben je echt een wandel liefhebber en zou je graag een keer een wandelvakantie willen houden, dan ben je in Spanje aan het juiste adres. Spanje staat voor velen bekend als een land met een grote diversiteit aan natuur. Naast de mooie stad Barcelona heb je ook de prachtige natuur waar je diverse wandelingen kan maken.

Een wandeling vanaf Barcelona

Mocht je de stad Barcelona bezoeken of daar verblijven en graag een wandeling willen maken, dan is dat mogelijk! Je kunt in de stad een wandeling maken maar ook in de regio Catalonië. Je hebt hier verschillende mogelijkheden, alleen langs de kust heb je al vele routes. Deze routes lopen langs grillige kliffen en mooie stranden. Welke ook de mogelijkheid bieden om even een verfrissende duik te nemen. Mocht je liever in de bergen willen lopen dan kan je terecht in de Pyreneeën of in de uitlopers ervan. Voor de vogelliefhebbers is het een optie om meer naar het zuiden van Catalonië te trekken, hier vind je de Ebrovallei. Hier zie je een grote diversiteit aan vogels rondvliegen waarbij het dus ook handig is om een verrekijker mee te nemen.

Wandelen op de Spaanse eilanden

Een alternatief voor wandelingen op het vaste land zijn wandelingen op de eilanden. Zo kan je terecht op het eiland Gran Canaria, waar je kunt wandelen over dorre plateaus met diepe kloven. Maar ook over de duinen van Maspolamas. Een ander eiland is La Gomera, hier kan je eigenlijk het hele jaar door heerlijk vertoeven. Er is veel zon met daarnaast veel mooie uitzichten, planten en bloemen. Uiteraard zijn La Palma en Lanzarote ook goede mogelijkheden om te gaan wandelen. La Palma bepalen de laurierbossen en vulkaankraters het landschap. Terwijl op Lanzarote juist de kleuren, wijnverbouwing, grotten, cactusplantages en de zwarte stranden de show stelen.