Moet ik naar alle zakelijke evenementen gaan? Een gids voor mensen die niet communiceren

werk zoeken

Journalist Madison Malone Kircher sprak over de onuitgesproken regels van socialisatie in het bedrijf – wat je moet doen als je niet naar een bedrijfsevenement wilt, hoe je de redenen voor je afwezigheid kunt uitleggen en waarom je soms “verplicht plezier” moet verdragen .

Zaterdag is er een verjaardagsfeestje voor mijn collega. We zullen naar de andere kant van de stad moeten, we zullen feest vieren in de brouwerij, maar ik kan geen alcohol drinken omdat ik antibiotica slik. Maar natuurlijk ga ik. Binnenkort weer een bedrijfsfeest? Ik kom zeker. Dinsdag, na het werk, stromen ze het kantoor binnen – maar ik blijf natuurlijk minstens 20 minuten, ook al heb ik om zeven uur een belangrijke vergadering.

Dit is wat ik deed in de eerste jaren van mijn werk. Ik ging naar bijna alle evenementen, waar ik ook was uitgenodigd. Ik was ze erg beu en meestal vond ik ze niet leuk. Vaker wel dan niet, wilde ik ze helemaal niet bijwonen.

Maar op een dag ontmoette ik een collega die heel anders handelde. Hij ging nergens heen. Dergelijke tactieken geven enerzijds vrijheid, maar anderzijds kun je gemakkelijk dezelfde collega worden die nergens wordt uitgenodigd, want hij komt toch niet. Wanneer iedereen op kantoor iemands verjaardag viert en die persoon naar huis loopt, worden ze als onvriendelijk en onbeleefd beschouwd.

Op zoek naar een middenweg interviewde ik Diana Gottsman, auteur van Modern Etiquette for a Better Life, en Barbara Pachter, een expert in zakelijke etiquette, die 10 boeken over dit onderwerp heeft geschreven. Dit is wat ze hebben geadviseerd.
Accepteer de “must-have fun”

De eerste vraag die ik Gottsman stelde was: “Moest ik dit jaar echt naar een bedrijfsfeest gaan?” Gottsman zei me niet te denken dat je dan een keuze hebt.

‘Je moet naar zorgvuldig georganiseerde evenementen gaan die door je werkgever worden georganiseerd’, adviseerde ze. “Alle formele evenementen, of het nu gaat om een ​​bedrijfspicknick of een feest ter ere van de feestdag, moeten worden gezien als” onmisbaar plezier “.

Pachter is het met haar eens: “Als je niet socialiseert, word je niet langer als onderdeel van het team beschouwd.” Ze raadt echter aan om een ​​evenwicht te bewaren – als uw collega’s u vragen om even buiten kantoor te pauzeren, hoeft u niet elke uitnodiging te accepteren.
Zoek naar voordelen

Ga je naar een bedrijfsfeest en ben je nerveus over het feit dat je in een informele setting met collega’s of je baas moet communiceren, bereid je dan voor op het evenement. Pachter raadt aan om niet over werk te praten – het is beter om enkele algemene onderwerpen te bespreken.

“Dit is hoe je baas je kan herinneren”, zegt ze. ‘En volgende maand geeft hij je een belangrijk project. Hier is nog een reden om te socializen. “
Informele bijeenkomsten op kantoor mogen niet lang duren

Gottsman is van mening dat gezelligheid met een biertje op kantoor na het werk belangrijk is en niet mag worden genegeerd, zelfs als u niet drinkt. “Laat zien dat je in contact wilt komen met je collega’s”, zegt ze. ‘Maar je hoeft niet de hele avond te blijven.’

Het belangrijkste is om gewoon op zulke evenementen te verschijnen om herinnerd te worden.
Houd bij hoe vaak u weigert

Het is oké om een ​​uitnodiging voor een bedrijfsfeest te weigeren als je het erg druk hebt of er gewoon niet heen wilt. En u hoeft de reden voor de weigering niet in detail uit te leggen. Het is echter de moeite waard om een ​​evenwicht te bewaren – als u constant alles opgeeft, wordt u gezien als een niet-communicatieve persoon. Probeer dus in ieder geval af en toe uitnodigingen te accepteren – in ieder geval voor echt belangrijke evenementen.
Bedenk met wie je vriendschap wilt sluiten

Elk van uw collega’s viert een verjaardag en sommigen van hen zullen u uitnodigen om dit te vieren. Gottsman adviseert om na te denken over de relatie met de persoon die je roept om te vieren. ‘Zal hij beledigd zijn als je weigert? Voel je je ongemakkelijk als je niet naar het feest komt? ” Als u beide vragen bevestigend beantwoordt, moet u alsnog op het feest verschijnen. Dit zal u helpen om een ​​goede relatie te onderhouden.
Leg eerlijk uit waarom u niet op het evenement was

Het voor de hand liggende advies is om niet te liegen. Kies hoe u de redenen voor uw afwezigheid uitlegt – per e-mail of in een persoonlijk gesprek. ‘Je moet voor het grootste deel eerlijk zijn. 99%, grapt Pachter. – Als uw echtgenoot die avond een bedrijfsfeest heeft gehad, vertel het ons dan. Zeg niet dat je nog steeds op het evenement zou kunnen verschijnen als je heel hard je best deed. Niemand mag hiervan weten. En je hoeft je excuses niet te herhalen – niemand zal geloven dat je tante voor de zoveelste keer sterft. ‘
Vertrek wanneer je wilt en zonder excuses

Bent u naar een bedrijfsfeest gekomen en heeft u daar spijt van, dan kunt u veilig vertrekken.

“Als je denkt dat je maar beter kunt vertrekken, zoek dan een organisator, bedank hem en ga naar huis”, adviseert Pachter. – Waarschijnlijk zullen collega’s u in ieder geval dankbaar zijn voor het feit dat u langskwam.

https://www.vindazo.be

Enterprise IT Architect

In nauw overleg met de Vlaamse overheid werken we dagelijks met ongeveer 8.000 medewerkers aan slimme, veilige en duurzame oplossingen voor elk reisprobleem. We kijken samen vooruit en ontwikkelen ons tot experts op het gebied van gecombineerd mobiel gebruik. We moedigen je aan om je vakkennis up-to-date te houden en trainingen te geven om je kennis te verdiepen. Zo ontwikkel je je persoonlijk en professioneel in het gezelschap van een belangrijke partner in het maatschappelijke evenementendebat.

Jouw verantwoordelijkheden

De Lijn vond een goede balans tussen werk en privé erg belangrijk. We hebben veel satellietkantoren waarmee u op het dichtstbijzijnde kantoor of thuis kunt werken.

Daarnaast is er glijtijd. Door te onderhandelen met uw manager en mogelijke vergaderingen te houden, hopen we dat u één of twee keer per week in het hoofdkantoor van Mechelen werkt.

De Lijn is een van de bekendste bedrijven in Vlaanderen. Wij verzorgen 365 dagen per jaar bus- en tramvervoer en zijn nauw betrokken bij gezamenlijk reizen. Daarom zijn we op zoek naar slimme, veilige en duurzame oplossingen voor elk reisprobleem.

Als enterprise-architect moet u op basis van bedrijfsanalyses de beste oplossing voor onze zakelijke afdeling en voor ons definiëren.

Aan de slag met de Enterprise IT Architect van De Lijn In deze job ben je zeer autonoom: je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van enterprise architectuur en standaarden in business en ICT.

Hiertoe bepaal je de technische richting en leg je de juiste technische architectuur vast.

Daarnaast ben je het technisch aanspreekpunt voor business units bij het ontwikkelen van nieuwe business cases en “make or buy” alternatieven.

Hiervoor moet u nauw samenwerken met bedrijfsanalisten, die vooral zakelijk de juiste oplossingen analyseren.

Samen bepalen jullie de voordelen en risico’s van alternatieve oplossingen en documenteer je de voorgestelde oplossing.

Je takenpakket als IT professional:

 • Ondersteuning bieden bij het opstellen en formuleren van strategische en tactische plannen voor informatie- en communicatietechnologie;
 • Analyseer het applicatie- en serviceportfolio en ontwikkel een verbeterproces;
 • Vooronderzoek en analyse van mogelijke oplossingen, en deze vervolgens omzetten in projectaanbevelingen;
 • Bepaal configuratierichtlijnen en procedures;
 • Advies geven over het samenvoegen en prioriteren van alle projectvoorstellen in strategische en tactische plannen.

De rol van communicatie binnen IT architectuur Communicatie is essentieel in deze job.

Je werkt immers nauw samen met verschillende diensten in andere functionele domeinen en legt je suggesties voor aan de architectuurcommissie. Daarnaast bespreek je oplossingen met externe leveranciers en onderhoud je contacten met organisaties die actief zijn op het gebied van enterprise architectuur en methodiek.

Dit maakt je een IT-enterprise-expert, en deze functie kenmerkt zich door het kunnen bewaken van de consistentie van alle aspecten van de architectuur.

Daarom zijn wij op zoek naar IT-professionals die snel kunnen denken, een groot aantal hebben en uitgebreide IT-kennis hebben.

U weet dat prijs, kwaliteit en beveiliging verband houden met IT-architectuur. Je besteedt ook veel aandacht aan technologie en architectuurtrends zodat je je kennis kan delen in De Lijn. U kunt het volgende toevoegen:

Jouw profiel

 • Een masterdiploma of gelijkwaardig hebben;
 • 3 tot 5 jaar relevante ervaring en uitgebreide kennis van ICT-systemen, netwerken en applicaties;
 • Begrijp de normen, modellen en best practices van enterprise-architectuur;
 • Ervaring in projectmanagement, schattingstechnologie en modelleertechnologie;
 • Technische termen in het Nederlands en Engels.

Werken bij De Lijn: We zijn samen uitgegroeid tot experts op het gebied van gezamenlijk reizen Binnen De Lijn maken we een volledige transitie, die elke dag weer een uitdaging is. In het eerste jaar leer je niet alleen stapsgewijs onze organisatie kennen, maar maak je ook kennis met de bedrijfsafdelingen en werk je nauw samen met interne en externe partijen om je kennis te verdiepen. Je bestudeert de laatste ontwikkelingen in de branche en volgt de cursussen in jouw vakgebied.

Na een jaar werk je volledig zelfstandig. Samen hebben we met succes nieuwe IT-kansen aangepakt.

Ons aanbod

 • Geniet van de voordelen:
 • Aantrekkelijk maandsalaris afhankelijk van je diploma en capaciteiten
 • Bovenwettelijke voordelen, zoals dubbel vakantieloon, eindejaarsuitkering, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering …
 • Werk dat je kunt ontwikkelen en innoveren: je loopbaanontwikkeling voor een bedrijf dat een belangrijke partner is in het maatschappelijke mobiliteitsdebat
 • Gunstige promoties met verschillende culturele en zakelijke partners, zoals vakantiehuizen, aankoopplannen voor pc’s en groepsaankopen

https://www.vindazo.be/vacatures/it-architect.html

Allround Monteur

Wat ga je doen?

Ben jij een echte allrounder en kun je elektrische en mechanische bewerkingen uitvoeren? Lees het dan snel!

Voor dit bedrijf ga je machines in binnen- en buitenland debuggen en repareren of klantspecifieke modificaties uitvoeren. Kortom, geen dag is hetzelfde!

Meestal begin je met technische tekeningen. Op het gebied van mechanische, elektrische, hydraulische en / of metaaltechniek kunt u van hieruit diverse machines bouwen of fabriceren. Je werkt vaak zelfstandig, maar ook in teamverband!

Wat wordt jou geboden?

 • * Werk voor een innovatief internationaal bedrijf
 • * Op basis van salaris CAO Klein Metaal

Wat wordt er van jou verwacht?

 • * MBO 3 technische opleiding
 • * Kennis en ervaring in werktuigbouwkunde en elektrotechniek

Waar ga je werken?

In de fabriek van een machinefabrikant die gespecialiseerd is in het combineren van verschillende technologieën.

Het bedrijf houdt zich bezig met verschillende disciplines; staalconstructie, verspaning, montage, waterbouw en elektrotechniek.

Dit is een flexibele organisatie en het communicatiekanaal tussen de ontwerpafdeling, de managementafdeling en de productieafdeling is erg kort, zodat er volledig kan worden ingespeeld op de behoeften van de klant. Duurzame ontwikkeling is erg belangrijk!

https://nl.nieuwejobs.com/job/q/werken-op-de-bouw.html

Monteur Installatietechniek, installatie monteur in de omgeving Houten, Eindhoven, Kerkrade

Wilt u uw kennis en ervaring gebruiken en uitbreiden in diverse technische installatieprojecten? Wil jij je aansluiten bij een jong en enthousiast team van professionals op het gebied van water en lucht? Dan zoeken wij jou

WeL Inspection inspecteert het water-, lucht- en binnenklimaat in het gebouw en geeft adviezen. Vanuit onze vestigingen in Kerkrade (functionele afdeling) en Houten rijden onze medewerkers dagelijks door het land om projecten uit te voeren en klanten te adviseren over water- en luchtkwaliteit.

Wij zijn op zoek naar installatietechnici die zelfstandig en in teams kunnen werken om diverse uitdagende projecten te realiseren.

Wat ga je doen?

U dient technisch onderhoud uit te voeren aan de (warmwater) installatie. U voert bij op basis van het door u ontwikkelde legionellabeheersplan. Je bent verantwoordelijk voor de technische voorbereiding van de uit te voeren werkzaamheden.

Wie ben jij?

Je hebt relevante ervaring in gelijkaardige technische functies. Je hebt een installatietechnische training gevolgd. Je begrijpt de wet-, regelgeving en ontwikkelingen op dit gebied. Je bent klantgericht en servicegericht; je denkt actief mee met klanten. Je bent serieus, oplossingsgericht en flexibel. Je hebt een B en VCA-Basisrijbewijs.

https://www.vindazo.nl/keywords/gebouwen.html